Εφτά χώρες μέλη του NATO ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν πάνω στην εξέλιξη μιας νέας ικανότητας ναυτικού αεροσκάφους πολλαπλών χρήσεων.

Οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας, Γερμανίας, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Τουρκίας υπέγραψαν μια επιστολή πρόθεσης για τη “Συνεργασία στην ικανότητα του πολυεθνικού ναυτικού αεροσκάφους πολλαπλών χρήσεων”, το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει τους στόλους των παλαιών αεροσκαφών ναυτικής περιπολίας με ένα νέο αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης, αναγνώρισης, πληροφοριών και ανθυποβρυχιακών αποστολών αλλά και και την πιθανή κοινή απόκτηση του.

Το NATO θεωρεί σημαντικό που τα ευρωπαϊκά μελή διατηρούν υψηλών προδιαγραφών ναυτικές ικανότητες και βλέπει την κοινοπραξία για την προμήθεια των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ως μιας οικονομική λύση για τα μέλη της συμμαχίας ώστε να κατασκευάσουν ένα ενισχυμένο πακέτο ικανοτήτων σε μια στιγμή που οι πτέρυγες του NATO είναι όλο και περισσότερο ταραγμένες, προσβαλλόμενες και δέχονται ανταγωνισμό.

One Response

  1. Gunslinger32

    Ο υπερπατριώτης έτοιμος για συνεργασία με τους ανατολικούς γείτονες που απειλούν καθημερινά με πόλεμο; 😂

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: