Η βιομηχανία Colorado Engineering έχει αναλάβει μια σύμβαση αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων ($) για το σχεδιασμό, κατασκευή και δοκιμή των μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU) του προγράμματος αναβάθμισης ραντάρ του F-35 Block 4.

Η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του λογισμικού Block 4 αναμένεται να παρέχει στο F-35 βελτιωμένο ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, και να επιτρέψει στο αεροσκάφος να μεταφέρει επιπρόσθετα όπλα που χρησιμοποιούνται από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και άλλους πελάτες.


Άλλες προσθήκες θα περιλαμβάνουν, την αναβάθμιση του ηλεκτρο-οπτικου συστήματος σκόπευσης της Lockheed και την προσθήκη της λειτουργίας ευρείας περιοχής υψηλής ανάλυσης ραντάρ ανάστροφου συνθετικού διαφράγματος (SAR) με την ονομασία “Big SAR” στο ραντάρ Northrop Grumman APG-81 Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA).

2 Σχόλια

  1. Kostas

    Big SAR για το μετωπο του Εβρου σημαινει οτι οποιος χρησιμοποιησει αυτη τη λειτουργια εχει πληρη εικονα τακτικης καταστασης και θεσεως των οπλων του εχθρου. Μετα απλως διαβιβαζει τις συντεταγμενες των στοχων στο πυροβολικο για να τις ισοπεδωσει.

    Απάντηση
  2. Theognostos

    Θα υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις στο ολικό σύστημα καθ’όλη τη διάρκεια της ζωης του οπως γίνεται και με τα αλλα υπάρχοντα συστήματα. Η τεχνολογία αναβαθμίζεται συνεχως δεν σταματάει η πρόοδος.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: