Στις αρχές του τρέχοντος μήνα ο αρχηγός του Χιλιανού Ναυτικού αντιναύαρχος Ζούλιο Λεΐβα Μολίνα, επιβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια των εκατονταετών εορτασμών των υποβρυχίων της Χιλής, ότι τα δυο γερμανικής κατασκευής πετρελαίου-ηλεκτροκίνητα υποβρύχια κλάσης Τόμσον (Type 209/1400) που αυτή τη στιγμή είναι σε υπηρεσία θα υποβληθούν στο πρόγραμμα ανακατασκευής και εκσυχρονισμού τελικής επέκτασης ζωής που θα ξεκινήσει το 2018, σύμφωνα με πηγές που ήταν παρούσες.

Το κόστος ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού είναι μέχρις στιγμής άγνωστο, αλλά έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση. Η εν λόγω προσπάθεια έχει ως σκοπό να παραμείνουν τα υποβρύχια -Τόμσον (SS 20) και Σίμπσον (SS 21)- επιχειρησιακά ως το 2030.

Δυο νεότερα γαλλικής σχεδίασης υποβρύχια Σκορπέν παραλήφθηκαν την περασμένη δεκαετία, και τα 209 τυποποιήθηκαν με το νέο σύστημα μάχης και σύστημα ελέγχου πυρός υποβρυχίων SUBTICS, αλλά διατήρησαν την αρχική σουίτα σόναρ Atlas Elektronik CSU.

Jose Higuera

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: