Τo JAS-39 Gripen της Saab έχει αποσυρθεί από τον διαγωνισμό μαχητικού του Βελγίου, αφήνοντας τις Βρυξέλλες να επιλέξουν είτε το Eurofigter Typhoon ή το Lockheed Martin F-35.

Ενω η σουηδική διεύθυνση αμυντικού υλικού (FMV) είχε αρχικώς περιγράψει το Gripen ως μια οικονομικά αποδοτική λύση που μπορούσε εύκολα να καλύψει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις που ζητούσε το Βέλγιο, η απαίτηση περιελάμβανε την αξίωση οτι η χώρα παράδοσης θα παρείχε επίσης εκτεταμένη επιχειρησιακή υποστήριξη -κάτι που απαιτούσε την αλλαγή της σουηδικής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής εντολής.

Ως αποτέλεσμα, Σουηδία και FMV επέλεξαν να μην υποβάλουν απάντηση στο αίτημα του Βελγίου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: