Η Σλοβακική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε τα πρώτα δύο ελικόπτερα Sikorsky UH-60M Black Hawk. Η είδηση μεταδόθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Σλοβακικής Δημοκρατίας.

Τα ελικόπτερα UH-60M Black Hawk παραδόθηκαν επισήμως την 3η Αυγούστου σε μια τελετή όπου παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Σλοβάκος υπουργός Άμυνας Πίτερ Γκαϊντός.

“Πιστεύω ότι τα πρώτα δύο (ελικόπτερα) θα ενταχθούν βαθμιαία από ακόμα εφτά στο πλαίσιο μιας συμφωνηθείσας προθεσμίας σύμφωνα με την εγκεκριμένη σύμβαση”, είπε ο Γκαϊντός όπως παρέθεσε η ειδησεογραφική υπηρεσία TASR. “Αυτός ο εκσυγχρονισμός των Σλοβακικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της Πολεμικής Αεροπορίας θα δώσει τη δυνατότητα στην Πολεμική Αεροπορία να παρέχει υποστήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων και ειδικών δυνάμεων και, φυσικά, επίσης την παροχή διαχείρισης των εγχωρίων κρίσεων κατά τις καταστάσεις κρίσης όπως πλημμύρες, χιονοπτώσεις και πυρκαγιές”.

Σύμφωνα με το spectator.sme.sk, το υπουργείο θα προμηθευτεί συνολικά εννιά ελικόπτερα γενικής χρήσης για 261 εκατομμύρια δολάρια ($). Η πώληση θα ολοκληρωθεί μέσω του κυβερνητικού προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού των ΗΠΑ.

Ακόμα δύο Black Hawk πρόκειται να παρασχεθούν από τις ΗΠΑ το επόμενο έτος και ακόμα πέντε μέσα στο 2019.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: