Κούρδοι μαχητές των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG) αποδέσμευσαν το Σάββατο (05.08.2017) ένα βίντεο που δείχνει τους μαχητές τους να καταστρέφουν ένα τεθωρακισμένο όχημα που χρησιμοποιείται από τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες στη βόρεια Συρία κοντά στο Αζαζ.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του YPG, κουρδικές δυνάμεις στόχευσαν και κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο που ανήκει στις ομάδες ανταρτών που βρίσκονται υπό την διοίκηση του Τουρκικού Στρατού κοντά στο νοσοκομείο της Αζαζ στην επαρχία Αφριν.

“Σήμερα περίπου στις 09:30 πμ οι δυνάμεις μας στόχευσαν και κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα που ανήκει στις τρομοκρατικές ομάδες που είναι υπό τη διοίκηση του Τουρκικού Στρατού κοντά στην επαρχία του Αφρίν”, ανέφερε το YPG στο Facebook.

Η Τουρκιά βλέπει το YPG ως μια τρομοκρατική ομάδα και έναν κλάδο του PKK, το οποίο προσπαθεί για δεκαετίες να δημιουργήσει το δικό του κουρδικό κράτος μέσα στην Τουρκία.
Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο ενημέρωσης του YPG δείχνει τους μαχητές να χρησιμοποιούν το Σοβιετικής κατασκευής αντιαρματικό πύραυλο καθοδηγούμενο με καλώδιο 9M113 Konkurs.

Το 9M113 Konkurs αναπτύχθηκε απο το Γραφείο Σχεδιασμού Μηχανημάτων Τουλα (Tula KBP). Η ανάπτυξη του ξεκίνησε με σκοπό την παραγωγή των αντιαρματικών πυραύλων νέας γενιάς SACLOS, για χρήση σε ρόλο φορητού και εποχούμενου συστήματός. Το 9M113 Konkurs αναπτύχθηκε μαζί με τον 9M111, οι πύραυλοι χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία, διαφέρουν μόνο στο μέγεθος. Η διάτρηση της πολεμικής κεφαλής είναι 600 χιλιοστά σφυρηλατημένου ομογενοποιημένου χάλυβα (RHA).

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: