Η εφημερίδα Nikkei δημοσίευσε, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προσέγγισαν την Ιαπωνία για να προμηθευτούν έναν απροσδιόριστο αριθμό μεταφορικών αεροσκαφών C2 της Kawasaki Heavy Industries.

Και οι δύο πλευρές πρέπει να καταλήξουν σε μιά συνθήκη σχετικά με την μεταφορά αμυντικού εξοπλισμού και τεχνολογίας πριν το υλοποιηθεί η πώληση του αεροσκάφους στα ΗΑΕ.

Το C2, που κατασκευάζεται από την Kawasaki Heavy Industries, έχει αυτονομία 7600 χιλιομέτρων, σχεδόν διπλάσια από το C-130 της Lockheed Martin, το οποίο επίσης χρησιμοποιούν οι Ιαπωνικές Αεροπορικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (ASDF). Επιπλέον, το C2 μπορεί να μεταφέρει 32 τόνους, περίπου 12 τόνους περισσότερους από το C-130.

Έχει κοστολογηθεί στα 19 δισεκατομμύρια γιεν (175,3 εκατομμύρια δολάρια).

Επι του παρόντος η Ιαπωνία απαγορεύει τις εξαγωγές αμυντικού υλικού και τεχνολογίας στις χώρες που συμμετέχουν σε πολέμους, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο δεδομένης της συμμετοχής των ΗΑΕ στον υπό σαουδαραβική διοίκηση συνασπισμό που επιτίθεται στην Υεμένη.

Ενω η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει πότε μπορεί η πώληση να προχωρήσει, ένας αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας δήλωσε οτι η συμφωνία μπορεί να περάσει από την στιγμή που “τα ΗΑΕ δεν είναι αυτά που ηγούνται της εισβολής” στην Υεμένη.

Απόδοση/Μετάφραση από τa Alert5.com, nikkei.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: