Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι «η Σερβία δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία και θέλει να έχει τη δική της απόφαση για την ανάπτυξη του στρατού της», όπως σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση του Βελιγραδίου «Βέτσερνι Νόβοστι» (Vecernje Novosti).

Ο πρόεδρος της Σερβίας κατά τη συνάντησή του στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, με την ηγεσία του Συμμαχίας, ζήτησε την κατανόηση της χώρας του και είπε χαρακτηριστικά ότι «κανείς δεν πρέπει να πιέζει τη Σερβία για ένταξη στη Συμμαχία».

«Είναι σημαντικό ότι η ίδια η Σερβία δεν είναι αρμόδια μόνο για την αύξηση των μισθών του στρατού και της αστυνομίας, αλλά και για να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στέγασης των στρατιωτών και των αστυνομικών της», είπε ο Βούτσιτς.

Όσον αφορά τη δήλωση του γερουσιαστή των ΗΠΑ, Ρον Τζόνσον, για το μέλλον του ρωσικού ανθρωπιστικού κέντρου στην Νις, ο πρόεδρος της Σερβίας, ανέφερε ότι «ο γερουσιαστής είπε ό, τι μπορεί να ακούσει ένας Αμερικανός, δηλαδή, θέλει το ρωσικό κέντρο στη Νις να έχει διπλωματική δομή και ότι δεν θέλει την παρουσία των Ρώσων, όπως, δηλαδή, ο κάθε Ρώσος δεν θέλει να βλέπει τη Σερβία στο ΝΑΤΟ, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Σερβία είναι μία χώρα που παίρνει τις δικές της αποφάσεις»…

(novosti.rs)
Πηγή: http://www.echedoros-a.gr

One Response

  1. Gunslinger32

    Είναι δυνατόν; 😉

    Ανάμεσα στους πυροβολημένους και χαραμοφάηδες απο το πρώην ανατολικό μπλοκ και τα Βαλκάνια οι οποίοι παραδίδουν ελαφρά την καρδιά γῆν καί ὕδωρ για να γίνουν μέλη σε μια συμμαχία η οποία έμεινε ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο (εφόσον ο λόγος ύπαρξης της κατέρρευσε πρίν απο σχεδόν 30 χρόνια, και ασχολείται πλέον σχεδόν αποκλειστικά με την αποσταθεροποίηση και κατάκτηση σε διάφορες περιοχές του πλανήτη), σκάει ξαφνικά και ένας παίκτης με αξιοπρέπεια και μνήμη, ο οποίος δεν ξεχνάει εύκολα τον δράστη που του προκάλεσε τεράστιες ζημιές μη σεβόμενος την εδαφική ακεραιότητα ενός κυρίαρχου ανεξάρτητου κράτος, δίνοντας με το έτσι θέλω και με την χρήση βίας ένα μέρος του σερβικού εδάφους, σε μια μειονότητα με ισλαμικό ιστορικό και κουλτούρα που δεν έχει σχέση με την περιοχή και το σερβικό έθνος.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: