Πολυεθνική άσκηση αρχίζει την Τρίτη με πρωτοβουλία του Υπουργείου Άμυνας, στην οποία συμμετέχουν η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ρουμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «η άσκηση πραγματοποιείται στη Λάρνακα και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής πρωτοβουλίας “Military Erasmus” του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία Theresian της Αυστρίας».

«Η άσκηση αποσκοπεί στη δημιουργία μελλοντικών ηγητόρων εφοδιασμένων με τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες να αντιμετωπίζουν γρήγορα και επιτυχημένα, οποιαδήποτε κατάσταση τους παρουσιαστεί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους», αναφέρεται.

Η άσκηση αποτελεί άλλη μια έμπρακτη συνεισφορά της Κύπρου στην προώθηση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Άμυνας συμβάλει στην προώθηση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας μέσα από τη συμμετοχή Αξιωματικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου.

Πηγη: Υπουργείο Άμυνας Κύπρου

One Response

  1. geoexplorer72

    Η επιλογή των χωρών που συμμετέχουν δεν είναι τυχαία.
    Η Αυστρία έχει για τους δικούς της πολιτικούς λόγους εκφράσει την αντίθεσή της για την Τουρκική εξωτερική πολιτική, η Γαλλία με την κοινοπραξία Eni-Total, αναμένεται μέσα στο 2ο τρίμηνο του 2018 να προχωρήσει με τις έρευνες στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ και η Ρουμανία λαμβάνει διπλωματική στήριξη από Ελλάδα και Κύπρο στην διαμάχη της με την Πολωνία.
    Αυτό για να καταλάβουμε οτι σε καιρό ειρήνης και πολέμου οι συμφωνίες είναι το ίδιο σημαντικές (εαν οχι περισσότερο) από τις βόμβες.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: