Περισσότερα από τα μισά κύρια άρματα μάχης Leopard 2 των ομοσπονδιακών ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας (Bundeswehr) δεν ειναι λειτουργικά. Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου άμυνας, από τα 244 άρματα μάχης Leopard 2 μόνο 95 ειναι έτοιμα προς χρήση.

Την είδηση μετέδωσε το περιοδικό Focus.

Ο γερμανικός στρατός ήταν γνωστός, κατά το παρελθόν, για την ικανότητα του να αναπτύσσει καλά εκπαιδευμένους και συντηρημένους σχηματισμούς αρμάτων μάχης εναντίον του εχθρού, αλλά αυτή η πεποίθηση φαίνεται ότι αρχίζει να ξεθωριάζει. Ο ειδησεογραφικός όμιλος Funke ενημερώθηκε από την έκθεση του υπουργείου άμυνας πως μόνο 95 από τα 244 άρματα μάχης Leopard 2 των Bundeswehr ειναι επιχειρησιακά και έτοιμα για μάχη.

Περίπου 53 άρματα έχουν παροπλιστεί, ενώ επτά χρησιμοποιούνται για δοκιμές, 89 οχήματα ειναι “λειτουργικά υπό όρους” καθώς δεν μπορούν να επισκευαστούν χωρίς σημαντικά ανταλλακτικά. Η έκθεση του υπουργείου άμυνας επισημαίνει ιδιαίτερα τις πολλαπλές περιπτώσεις στις οποίες “η έλλειψη των απαιτούμενων ανταλλακτικών θα ‘ναι επιζήμια”.

Το Leopard 2 ειναι ένα κύριο άρμα μάχης που αναπτύχθηκε απο την Kraus-Maffei στη δεκαετία του 1970 για το στρατό της Δυτικής Γερμανίας. Το άρμα εισήλθε για πρώτη φορά σε υπηρεσία το 1979 και διαδέχθηκε το προηγενέστερο άρμα Leopard 1 ως το κύριο άρμα μάχης του γερμανικού στρατού. Διάφορες εκδόσεις εχουν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και δώδεκα άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς και σε πολλά μη ευρωπαϊκά κράτη, όπως ο Καναδάς (Leopard 2AM CAN), η Χιλή, η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη και η Τουρκία.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: