Το υπουργείο Άμυνας (Υπ.Αμ.) της Ινδίας ακύρωσε την προμήθεια, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ, που διαπραγματεύονταν με την Ισραηλινή Rafael Advanced Defence Systems για τα συστήματα καθοδηγούμενων αντιαρματικών (Α/Τ) πυραύλων (ATGM) Spike για τον Ινδικό Στρατό (IA), δήλωσαν επίσημοι αξιωματούχοι στο Jane’s.

Αντ’αυτου, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Make it India», το Υπ.Αμ. ανέθεσε στον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) να σχεδιάσει μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια ένα φορητό αντιαρματικό σύστημα τρίτης γενιάς με βεληνεκές 2,5 – 4,5 χιλιόμετρων.

Υψηλόβαθμες πηγές του IA και του Υπ.Αμ. δήλωσαν, την 20η Νοεμβρίου, στο Jane’s, ότι η προμήθεια που ήταν υπό διαπραγμάτευση, από τα μέσα του 2016, από την επιτροπή διαπραγματεύσεων συμβάσεων του Υπ.Αμ. αναμένονταν να υπογραφεί πριν ή κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ινδία στα τέλη του 2017 ή αρχές του 2018.

Rahul Bedi

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

One Response

  1. geoexplorer72

    Εντάξει δεν είναι οτι δεν ψώνισαν κιόλας, πήραν τα Ισραηλινά ηλεκτρονικά για τα Tejas. Νομίζω οτι η IAF είναι από τις λίγες που έχουν τους πυραύλους Derby. Ας λένε οτι θέλουν οι κακές γλώσσες, τα μικροσκοπικά Tejas δεν είναι και τόσο κακά όσο πιστεύουν οι Πακιστανοί και η βοήθεια του Ισραήλ φαίνεται.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: