Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά (Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιά), τρία ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook και δύο εξομοιωτές πτήσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Tα ελικόπτερα συναρμολογούνται στο λιμάνι και θα πετάξουν στη βάση τους, στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

Με τα παραπάνω ελικόπτερα, ανέρχεται σε εννέα ο αριθμός των CH-47D Chinook που έχουν αποκτηθεί από τον Στρατό Ξηράς, τον τελευταίο χρόνο, από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, της Αεροπορίας Στρατού και της Διεύθυνσης Τεχνικού, εγγυώνται την άμεση επιχειρησιακή αξιοποίηση των παραπάνω ελικοπτέρων.

Άφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOACH-47D ChinookCH-47D Chinook

7 Σχόλια

 1. Thras

  Σίγουρα είναι φρεσκοβαμένα, αας ελπίσουμε να είνια και σε καλή κατάσταση.

  Αλήθεια, συστήματα αυτοπροστασίας και διανομέις αναλωσίμων φέρουν;

  Απάντηση
 2. ΑΧΕΡΩΝ

  Επιτέλους,βρισκόμαστε κοντά στην ολοκληρωτική αεροκίνηση του Ε.Σ.
  (αφού στο έδαφος σε λίγο καιρό δέν θα κινείται τίποτε…)

  Απάντηση
 3. PROMAXOS

  Chinook, ενώ με τα ίδια χρήματα αναβαθμίζαμε τις τορπίλλες SUT σε επίπεδο που προσεγγίζει την DM2A4. Ή όλμους των 120 χιλ με τα πυρομαχικά τους. Ή τα 70 Kiowa με πλήρη επιχειρησιακό εξοπλισμο, πυραύλους και κατευθυνόμενες ρουκέτες. Ή σκουπίζαμε τα αυστριακά κι ελβετικά αποθέματα σε Λεο2 Α4 και Μ109. Από προτεραιότητες άλλο τίποτα οι Ελληνικές ΕνΔυν…

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: