Μια στρατιωτικός των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη πυρομαχικών κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών εκπαιδεύσεων για τις επιχειρήσεις του NATO στην στρατιωτική βάση ‘Ανταζι στην Λετονία.

Το περιστατικό συνέβη την 10:10 π.μ. τοπική ώρα την 6η Μαΐου. Η αποθανούσα ταυτοποιήθηκε ως η Δεκανέας Ζαρίφη Χασανάι ενώ οι τραυματισμένοι ταυτοποιήθηκαν ως ο Ταγματάρχης Κλόντιαν Τανούσι, ο διοικητής της αλβανικής στρατιωτικής δύναμης στην βάση και ο Λοχίας Τζούλια Καπάϊ.

Η Αλβανίδα υπουργός άμυνας Ολτα Τζάσκα εξέφρασε την θλίψη της για την απώλεια της Δεκανέα Χασανάι και τα συλληπτήρια της προς την οικογένεια της. Η υπουργός ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους δύο τραυματισμένους στρατιωτικούς.

Η αλβανική στρατιωτική δύναμη υπηρετεί στον νατοϊκό σχηματισμό μάχης επιπέδου τάγματος στην Λετονία και έχει αναλάβει την αποστολή της εξουδετέρωσης πυρομαχικών και εκρηκτικών μηχανισμών (που ονομάζεται Explosive Ordnance Disposal ή EOD). Η ανάπτυξη της είναι υπό την νατοϊκή πρωτοβουλία πρωτοβουλίας “ενισχυμένη Προκεχωρημένη Παρουσία” (eFP).

 

Αρέσει σε %d bloggers: