Νέα συστήματα αλεξιπτώτων ειδικής χρήσης με εξοπλισμό οξυγόνου θα αναπτυχθούν για τις ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις για τα άλματα μεγάλου υψομέτρου, όπως δήλωσε ο διοικητής των αερομεταφερόμενων δυνάμεων Αντρέι Σερντιούκοφ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα Κρασναγια Ζβέζντα του υπουργείου άμυνας.

“Στο πλαίσιο των πειραματικών σχεδιαστικών εργασιών που πραγματοποιούμε, νέα ειδικής χρήσης “πτερωτού τύπου” αλεξίπτωτα με εξοπλισμό οξυγόνου έχουν αναπτυχθεί για την προσγείωση από μεγάλο υψόμετρο,” δήλωσε ο Στρατηγός.

Απο το 2018, η Ρωσία εξελίσσει επίσης ένα σύστημα αλεξιπτώτου για την προσγείωση στρατιωτών με τα οργανικά όπλα και πυρομαχικά τους. Υπο εξέλιξη ειναι και οι εργασίες για την αναβάθμιση του συστήματος αλεξιπτώτου D-10 και ενός εφεδρικού αλεξιπτώτου για την προσγείωση των στρατιωτών που φέρουν τον εξοπλισμό μάχης Ratnik, δήλωσε ο Στρατηγός.

“Αυτά τα συστήματα αλεξιπτώτων θα διαθέτουν νέες τεχνολογικές λύσεις, όπως ύφασμα με μηδενική διαπερατότητα αέρος, την θετική άνωση των κιβωτίων φορτίου κ.α.,” εξήγησε ο Στρατηγός.

Επιπλέον, ειναι υπό εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπτυξη  μιας τυποποιημένης πλατφόρμας πολλαπλών χρήσεων για τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις ώστε να προσγειώνουν υλικά και φορτία που ζυγίζουν περισσότερο από 15 τόνους, δήλωσε.

“Δεδομένου ότι οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις εξοπλίζονται με νέα στρατιωτικά υλικά πάνω σε οχήματα Kamaz, μια τυποποιημένη πλατφόρμα αλεξιπτώτων ειναι υπό εξέλιξη για την προσγείωση υλικών, με την βοήθεια αλεξιπτώτων, και φορτίων με βάρος πτήσης μεγαλύτερο των 15 τόνων,” δήλωσε ο Διοικητής.

Ηδη το 2019, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το σύστημα αλεξιπτώτου Bakhcha-U-PDS που σχεδιάστηκε για την προσγείωση σύγχρονου εξοπλισμού μάχης, όπως αερομεταφερόμενων οχήματων μάχης BMD-4D και τεθωρακισμένων οχήματων μεταφοράς προσωπικου BTR-MDM μαζί με τα πληρώματα στο εσωτερικό τους, δήλωσε ο Στρατηγός.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: