Ειδικοί του Εργοστασίου Ελικοπτέρων Μόσχας, που πήρε το όνομα του από τον μηχανικό αεροδιαστημικής και εφευρέτη Μιχαήλ Λεόντγεβιτς Μιλ (MVZ, μια θυγατρική της επιχείρησης Ρωσικά Ελικόπτερα), εγκατέστησαν επιπρόσθετα συστήματα προστασίας Vitebsk σε όλα τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-35M, τα οποία, κρίνοντας από το υλικό παρουσίασης του εργοστάσιου, είναι σε υπηρεσία με την ρωσική Αεροπορία.

“Ολα τα ελικόπτερα Mi-35M εφοδιάστηκαν με το ενσωματωμένο σύστημα προστασίας Vitebsk και εισήλθαν σε υπηρεσία. Αυτη τη στιγμή, εκτελούν πολεμικές αποστολές στην Ρωσία και έξω από τα σύνορα της προστατεύοντας τα συμφέροντα της χωράς μας στον εναέριο χώρο,” έγραφε στο έντυπο.

Τα υλικό της παρουσίασης ανέφερε οτι το τμήμα όπλων των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων διέταξε την εργασία εφοδιασμού των ελικοπτέρων Mi-35M με τα συστήματα Vitebsk εντός του 2016. “Η εγκατάσταση των ενσωματωμένων συστημάτων προστασίας θα επιτρέψει στα στρατιωτικά ελικόπτερα αυτού του τύπου να επιχειρούν την νύχτα και να προστατεύονται από τα φορητά ατομικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα,” εξήγησε ο εκδότης της παρουσίασης. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε, τον Μάρτιο 2017, ότι το ενσωματωμένο σύστημα προστασίας Vitebsk μπορεί να αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με την πολεμική εμπειρία που αποκτήθηκε στην Συρία και πρόκειται να εγκατασταθεί στα στρατιωτικά ελικόπτερα.

Το γραφείο μελετών KB-7 της MVZ ήταν υπεύθυνο για τις εργασίες εκσυγχρονισμού. Η σύμβαση για τον εφοδιασμό των ελικοπτέρων Mi-35M με επιπλέον εξοπλισμό είχε εκτελεστεί από τον Σεπτέμβριο 2018, όπως ανέφεραν τα έντυπα της παρουσίασης.

Απόδοση/Μετάφραση απο το airrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: