Πυραυλικά συστήματα παράκτιας άμυνας Bastion που είναι σε υπηρεσία με δυο τακτικά συγκροτήματα του ρωσικού Βόρειου Στόλου αναπτύχθηκαν στα αρχιπελάγη των Νέων Νήσων Σιβηρίας και της Γης Φραντς Γιόζεφ στην ρωσική Αρκτική, όπως μετέδωσε την Τρίτη το γραφείο τύπου του Στόλου.

«Τα στρατεύματα των πυραυλικών συστημάτων παράκτιας άμυνας και πυροβολικού προστατεύουν αποτελεσματικά την ναυτιλιακή οδό των Βορείων Θαλασσών και της ρωσικής Αρκτικής», ανακοίνωσε το γραφείο τύπου με δελτίο τύπου που αποδεσμεύθηκε με την ευκαιρία την Ημέρας των ρωσικών Πυραυλικών Δυνάμεων και Πυροβολικού και την Ημέρα Στρατευμάτων Πυραύλων και Πυροβολικού Ναυτικού που εορτάστηκε την 19η Νοεμβρίου.

«Τα πυραυλικά συστήματα παράκτιας άμυνας Bastion έχουν αποδείξει την μεγάλη απόδοση τους κατά τις ασκήσεις στις βόρειες περιοχές. Αυτό το τρομερό εξελιγμένο όπλο που είναι επιχειρησιακό στα τακτικά συγκροτήματα του Βόρειου Στόλου βρίσκεται στα αρχιπελάγη των Νέων Νήσων Σιβηρίας και της Γης Φραντς Γιόζεφ, αναφέρει το δελτίο τύπου.

Ο Διοικητής Βόρειου Στόλου, Ήρωας της Ρωσίας, Αντιναύαρχος Αλεξάντερ Μοισεγεφ συνεχάρη τις Δυνάμεις Πυραύλων και Πυροβολικού του Στόλου, γράφει το δελτίο τύπου.

Νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι πυραυλικά συστήματα παράκτιας άμυνας Bastion που κατασκευάζονται από τον Συνεταιρισμό Έρευνας και Παραγωγής Μηχανημάτων Reutov είχαν αναπτυχθεί στο αρχιπέλαγος των Νήσων της Νέας Σιβηρίας.

Το σύστημα παράκτιας άμυνας Bastion με τον υπερηχητικό αντιπλοικό πύραυλο κρουζ Yakhont (Oniks) σχεδιάστηκε για την προσβολή διαφόρων τύπων δυνάμεων επιφανείας που επιχειρούν στο πλαίσιο σχηματισμών αποβατικών επιχειρήσεων, νηοπομπών, ναυτικών δυνάμεων και ομάδων κρούσης αεροπλανοφόρων και επίσης μεμονωμένων πλοίων και επίγειων στόχων με αντίθεση της εικόνας ραντάρ υπό εντατικά πυρά και ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: