Η βραζιλιάνικη Αεροπορία αποδέχθηκε το πακέτο στοιχείων και την πιστοποίηση τύπου του πυραύλου αέρος-αέρος (AAM) Denel Dynamics A-Darter, σηματοδοτώντας την περάτωση του κύκλου εξέλιξης του έργου.

Το πακέτο στοιχείων, που περιέχει όλα τα υλικά που περιλαμβάνουν όλη την γνώση που παράχθηκε, παραδοθηκε από την Επιχείρηση Οπλισμών Νοτίου Αφρικής (ARMSCOR) στο Τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (DCTA) της βραζιλιάνικης Αεροπορίας στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το πιστοποιητικό που εκδόθηκε από το ινστιτούτο βιομηχανικής εξέλιξης και συντονισμού (IFI) της DCTA και τη Διεύθυνση Ενσωμάτωσης Συστημάτων (DSI) της νοτιοαφρικανικής Αεροπορίας (SAAF) προς την Denel Dynamics αναγνωρίζει ότι πληρούνται οι τεχνικές, επιχειρησιακές, υλικοτεχνικές, βιομηχανικές προδιαγραφές όπως και οι προδιαγραφές ασφάλειας.

Η περάτωση της εξέλιξης αναμένεται να οδηγήσει στις πρώτες παραγγελίες παραγωγής του πυραύλου για τα βραζιλιάνικα μαχητικά αεριωθούμενα F-39E/F Gripen και νοτιοαφρικανικά Gripen C/D.

Το έργο A-Darter που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2006, μέσω σύμβασης μεταξύ της βραζιλιάνικης Αεροπορίας και της ARMOSCOR, με τις εργασίες να εκτελούνται απο την Denel Dynamics, προορίζονταν για τον πέμπτης γενιάς τελευταίας τεχνολογίας πύραυλο ακροπτερυγίου αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς που δεν θα υπόκειται στους περιορισμούς των Κανονισμών Διεθνούς Εμπορίου Όπλων (ITAR) με ικανότητες στοχοποίησης μετά την εκτόξευση (LOAL) και μνήμη παρακολούθησης.

 

Victor Barreira

Απόδοση/Μεταφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: