Η εταιρεία MBDA ολοκλήρωσε με επιτυχία σειρά δοκιμών του αντιαεροπορικού πυραύλου CAMM-ER, επικυρώνοντας έτσι την υψηλή απόδοση του συστήματος.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες και εκτελέστηκαν σειρά επιτυχημένων εκτοξεύσεων του CAMM-ER που απέδειξαν την απόδοση του πυραύλου σε διευρυμένες αποστάσεις και μεγάλα υψόμετρα καθώς πραγματοποιούσαν αριθμό δύσκολων ελιγμών.

Ο CAMM-ER είναι το διευρυμένου βεληνεκούς μέλος της οικογένειας αντιαεροπορικών όπλων CAMM. Όλα τα μέλη της οικογενείας CAMM μοιράζονται τον ίδιο ανιχνευτή ενεργού ραντάρ τελευταίας λέξης και το σύστημα “ήπιας εκτόξευσης”, με τον CAMM-ER να διαθέτει μεγαλύτερο πυραυλοκινητήρα για την παροχή διευρυμένου βεληνεκούς μέχρι τα 40 χιλιόμετρα.

Οι CAMM και CAMM-ER αποτελούν την βάση της προσφοράς Enhanced Modular Air Defence Solutions (EMADS) της MBDA. Η EMADS συγκεντρώνει τα καλύτερα συστήματα και τεχνολογίες από όλη την ευρωπαϊκή βάση της MBDA με σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου, κόστους εξέλιξης και την παροχή ενός ευέλικτου συστήματος για την παροχή αεράμυνας. Ο CAMM-ER που προορίζεται να αντικαταστήσει το υφιστάμενο πυρομαχικό Aspide, αναμένεται να ενσωματωθεί στο σύστημα αεράμυνας της ιταλικής Αεροπορίας και του ιταλικού Στρατού. Τα συστήματα αεράμυνας που χρησιμοποιούν το CAMM είναι γνωστά ως Land Ceptor στον βρετανικό Στρατό και το βασιλικό Ναυτικό. Επίσης, το ιταλικό Ναυτικό αξιολογεί πως να εντάξει την οικογένεια πυραύλων στις μελλοντικές μονάδες επιφάνειας.

Αρέσει σε %d bloggers: