Πρόσφατα, πολυάριθμα μαχητικά αεριωθούμενα της Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA) έφτασαν στην βάση Ουντόρν της Βασιλικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (ΑΒ Ουντόρν) για να συμμετάσχουν στην κοινή άσκηση με την κωδική ονομασία “Faclon Strike 2019”. Αυτή είναι η τετάρτη άσκηση ανάμεσα στις Αεροπορίες του κινεζικού PLA και την Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης.

Είναι γνωστό ότι η Falcon Strike 2019 θα διεξαχθεί από τα μέσα Αυγούστου ως τις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ταϊλάνδη. Η άσκηση στοχεύει στην προαγωγή της συνεργασία και τις επαφές μεταξύ των δυο Αεροποριών, στις δοκιμές τακτικών και μεθόδων μάχης, στην προώθηση της εξέλιξης του εξοπλισμού και την βελτίωση του επιπέδου της πραγματικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης των δύο πλευρών.

Τα τελευταία χρόνια, οι Αεροπορίες Κίνας και Ταϊλάνδης εκτέλεσαν σειρά ρεαλιστικών επαφών και συνεργασιών. Οι προηγούμενες τρεις κοινές ασκήσεις Falcon Strike ανάμεσα στις Αεροπορίες Κίνας και Ταϊλάνδης διεξήχθησαν στην Ταϊλάνδη το 2015, το 2017 και το 2018 αντίστοιχα.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το airrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: