Η Ιταλία εντάχθηκε στο έργο του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξέλιξη του μαχητικού “έκτης γενιάς” Tempest στο πλαίσιο ενός ευρύτερου συστήματος συστημάτων (system-of-systems) της πολεμικής αεροπορίας.

Ο υπουργός άμυνας της χωράς, Λορέντζο Γκουερίνι, ανακοίνωσε την συμφωνία συνεργασίας επί του έργου την 10η Σεπτεμβρίου μετά την σύναψη της δήλωσης προθέσεων (SoI) από τον Σιμόν Μπόλλομ, τον διευθύνων σύμβουλο του κυβερνητικού οργανισμού Αμυντικοί Εξοπλισμοί και Υποστήριξη (DE&S) και τον Αντιστράτηγο Νικολό Φαλσαπέρνα, Ιταλό γενικό γραμματέα Άμυνας, στην αμυντική έκθεση DSEI 2019 στο Λονδίνο.

“Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε χάρις στην αποτελεσματική και συγκεκριμένη εργασία, επιβεβαιώνοντας την αριστεία της ιταλικής αμυντικής βιομηχανίας”, είπε, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο άμυνας, ο Λορέντζο.

Όπως τονίστηκε από το υπουργείο άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, η SoI ανάμεσα στις δύο χώρες περιλαμβάνει αρκετές διμερείς δεσμεύσεις συμπεριλαμβανομένων: στενότερη κυβερνητική ευθυγράμμιση στις μελλοντικές ενισχύσεις του Eurofighter Typhoon, εμβάθυνση των συζητήσεων στις στρατιωτικές απαιτήσεις του Tempest, ανάπτυξη ενός οδικού δρόμου αεροπορικών επιχειρήσεων και αναγνώριση των ευκαιριών στην ενσωμάτωση εξελιγμένων τεχνολογιών από το Eurofighter Typhoon στο Tempest, εξέλιξη ενός καινοτόμου, ευέλικτου και ενός συνεργαζόμενου βιομηχανικού πλαισίου για την παράδοση του Tempest και την δρομολόγηση πιλοτικών μελετών για την επίδειξη νέων συνεργατικών τρόπων εργασίας.

Στην προσχώρηση στο πρόγραμμα Tempest, η Ιταλία συμμετέχει με την Σουηδία ως οι δύο πρώτοι διεθνείς εταίροι στο έργο αφότου τον Ιούνιο η σκανδιναβική χώρα συνήψε μνημόνιο συνεργασίας για να εργαστεί παράλληλα με την Ομάδα Tempest στην εξέλιξη των μελλοντικών τεχνολογιών που σχετίζονται με την πλατφόρμα. Ωστόσο, καθώς η Σουηδία δεν έχει ακόμα ενταχθεί επισήμως στο πρόγραμμα (η εθνική απόφαση θα ληφθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020) και αντ αυτού συνεργάζεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Combat Air Strategy (CAS) του Ηνωμένου Βασιλείου που περιλαμβάνει το Tempest, σε αυτό το στάδιο η δέσμευση της Ιταλία στο μαχητικό επόμενης γενιάς φαίνεται να είναι πιο συγκεκριμένη.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: