Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας Στρατηγός Μίλαν Μοϊσίλοβιτς, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 3 και 6 Δεκεμβρίου 2019.

Τον Στρατηγό Μοϊσίλοβιτς υποδέχτηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, όπου μετά την επίσημη υποδοχή ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο Αρχηγών και συζήτηση για θέματα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας, εξοπλιστικών προγραμμάτων, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερη περιοχή και θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, ο Σέρβος Αρχηγός αφού ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις δράσεις της ΕΦ εντός και εκτός του νησιού, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη. Ακολούθως συμμετείχε στους εορτασμούς της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας, όπου μεταξύ των Οπλικών Συστημάτων που διατέθηκαν για στατική έκθεση συμπεριλαμβανόταν και το πυροβόλο Nora/Alexander TGS, το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία προμηθεύτηκε πρόσφατα από την Σερβία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί, ο Στρατηγός Μοϊσίλοβιτς παρακολούθησε άσκηση επίδειξης από τις Δυνάμεις Καταδρομών και κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Επισκέφτηκε επίσης, τα Φυλακισμένα Μνήματα και άλλους χώρους ιστορικού και θρησκευτικού περιεχομένου.

Αρέσει σε %d bloggers: