Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter διαμορφωμένο ειδικά για το Κουβέιτ πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση προς το τέλος του 2019, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το αεροσκάφος οργάνων μαζικής παράγωγης (ISPA 6), εξοπλισμένο στη διαμόρφωση της Αεροπορίας του Κουβέιτ, αναχώρησε από το Κέντρο Πτητικών Δοκιμών του Τμήματος Αεροσκαφών της Leonardo στο Τορίνο – Κάσελ την 23η Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με κοινοποίηση της Leonardo στο Twitter την 9η Ιανουαρίου.

Όπως σημειώνεται από την Eurofighter, το ISPA 6 είναι η πιο εξελιγμένη προσέγγιση του αεροσκάφους μέχρι σήμερα, και παρότι νωρίτερα άλλα στοιχεία είχαν δοκιμαστεί στο παρελθόν εν πτήσει, αυτή είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώθηκαν όλες οι βελτιώσεις μαζί.

Το ISPA 6 είναι το πρώτο που πετάει με το ραντάρ E-Scan Captor-E στην Phase Enhancement 3 b (P3Eb), για το οποίο το Κουβέιτ είναι ο πελάτης προώθησης του. Οι υπόλοιπες βελτιώσεις για το Κουβέιτ περιλαμβάνουν το εξελιγμένο ατρακτίδιο σκόπευσης Lockheed Martin Sniper, την εισαγωγή του εκπαιδευτικού ατρακτιδίου μάχης DRS-Cubic ACMI P5 και το ενισχυμένο βοήθημα πλοήγησης ολοκατευθυντικής ραδιοκάλυψης υπερυψηλών συχνοτήτων (VOR). Επίσης, η κουβετιανή Αεροπορία θα έχει την επιλογή να αναπτύξει τον πύραυλο κρουζ MBDA Storm Shadow, τον πέραν του οπτικού ορίζοντα αέρος-αέρος πυραύλου MBDA Meteor και τον χαμηλής απόδοσης πύραυλο αέρος-επιφανείας MBDA Brimstone.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: