Η Ρωσία παρέδωσε φέτος στην Αγκόλα έξι μαχητικά αεριωθούμενα Su-30K και ακόμα δύο αναμένονται μέχρι τα τέλη Μαΐου, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αγκολέζος υπουργός άμυνας, Σαλβιανό ντε Ζεζούς Σέικιρα.

Ο Σέικιρα δήλωσε ότι η χώρα του ενδιαφέρεται να αγοράσει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, άλλα δεν έχουν υπάρξει συνομιλίες λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

“Οι αγκολέζικες Ένοπλες Δυνάμεις είναι συνηθισμένες να χρησιμοποιούν ρωσικά όπλα,” και για αυτό η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών “θα διαρκέσει για πάντα”, δήλωσε ο Σέικιρα. “Η Αγκόλα πάντα είχε καλή στρατιωτική συνεργασία με την Ρωσία, στο πλαίσιο της σύμβασης μεταξύ μας έχουμε ήδη παραλάβει έξι αεροσκάφη Su-30K και …ελπίζουμε ότι ακόμα δύο θα παραδοθούν στην Αγκόλα μέχρι τα τέλη Μαΐου”.

Η Αγκόλα παρέλαβε τα πρώτα δύο Su-30K τον Σεπτέμβριο 2017, με τέσσερα ακόμα να έχουν εντοπιστεί σε δορυφορικές εικόνες τον Οκτώβριο 2018. Είχε παραγγείλει 12 μαχητικά Su-30K κατά τη διάρκεια του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού Ντμίτρι Ρογκόζιν στην Λουάντα, στην Αγκόλα, τον Οκτώβριο του 2013. Αρχικά οι παραδόσεις αναμένονταν γύρω στο 2015 αλλά καθυστέρησαν λόγω των εργασιών αναβάθμισης – σύμφωνα με το ITAR-TASS, οι εργασίες αναβάθμισης περιλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων, βελτιώσεις στο ραντάρ και τα συστήματα πλοήγησης και την εγκατάσταση καταγραφέα βίντεο.

Απόδοση/Μετάφραση απο το AirRecognition.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: