Οι ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις δοκίμασαν το νεότερο αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-SM, που ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά εναντίον των τετρακόπτερων, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο υποδιοικητής των Δυνάμεων, Υποστράτηγος Γιούρι Γκρέκοφ.

“Κατά την εναέρια εκπαίδευση, ολοκληρώθηκαν 54 επιχειρησιακές και θεωρητικές εκπαιδευτικές κλάσεις. Τους συγκεντρώσαμε όλους σε ένα μέρος και πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικές κλάσεις για τρεις ημέρες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με εκπαιδευτικές βολές. Συγκεκριμένα, το σύστημα Pantsir-SM, η τελευταία έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος Pantsir, επέδειξε τις υψηλές επιδόσεις του στους εξαιρετικά μικρούς στόχους όπως τα τετρακόπτερα,” δήλωσε ο Γκρέκοφ ζωντανά στη ραδιοφωνία Εκο Μόσκβι.

To χαρακτηριστικό γνώρισμα του Pantsir-SM είναι ο νέος πολυ-λειτουργικός σταθμός σκόπευσης με την κεραία φασικά ελεγχόμενης συστοιχίας. Χάρις σε αυτόν, το ραντάρ βλέπει στόχους σε αποστάσεις μέχρι 75 χιλιομέτρων (45 μίλια). Έτσι, η απόσταση σκόπευσης του συμπλέγματος Pantsir-SM αυξάνεται στα 40 χλμ, διπλάσια από αυτή των υφιστάμενων Pantsir-1.

To 2017, o Γιούρι Μπορίσοβ, τότε αναπληρωτής υπουργός άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε ότι το εκσυγχρονισμένο σύστημα αντιαεροπορικού όπλου πυροβόλων/πυραύλων Pantsir-SM με το αυξημένο βεληνεκές θα κατασκευαστεί το 2018.

Απόδοση/Μετάφραση απο το sputniknews.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: