Τα ρωσικά Αερομεταφερόμενα Στρατεύματα (Βαζντνούσχνο-Ντεσαντνίγιε Βαίσκα, VDV) θα ειναι η πρώτη στρατιωτική υπηρεσία που θα παραλάβει τα νέα τυφέκια εφόδου Καλάσνικοφ AK-12 5,45 χιλιοστών, δήλωσε πηγή προερχόμενη από την αμυντική βιομηχανία της χώρας στο TASS. “Οι μονάδες των VDV παραλαμβανόμουν τα AK-12 κατά προτεραιότητα. Αυτό το φορητό όπλο θα αντικαταστήσει τα τυφέκια εφόδου Καλάσνικοφ AKS-74 και AK-74M 5,45 χλστ που χρησιμοποιούνται από τα Αερομεταφερόμενα Στρατεύματα,” δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με αυτόν, η παράδοση του AK-12 στα VDV θα επιτρέψει στον Στράτο να αποκτήσει επιχειρησιακή εμπειρία και να καθορίσει τα τακτικά σενάρια χρήσης του όπλου. “Λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις απαιτήσεις, η απόφαση να οπλιστούν τα Αερομεταφερόμενα Στρατεύματα [με το AK-12] κατά προτεραιότητα χαρακτηρίζεται από λογική. Η εμπειρία αυτή θα χρησιμοποιηθεί ευρέως κατά τον επανεξοπλισμό των υπόλοιπων στρατιωτικών μονάδων με το νέο όπλο,” δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας οτι τα VDV θα χρησιμοποιούν το νέο φορητό όπλο μαζί με μια μεγάλη συλλογή επιπρόσθετων εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων σκοπευτικών κόκκινης κουκκίδας (red dot) και εκτοξευτές βομβίδων GP-30 των 40 χλστ.

Το τυφέκιο εφόδου AK-12 5,45 χλστ αναπτύχθηκε από τον ρωσικό όμιλο Καλάσνικοφ, μια θυγατρική της κρατικής επιχείρησης Rostec. Το όπλο σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τις γερασμένες εκδόσεις του τυφεκίου εφόδου Καλάσνικοφ AK-74 των 5,45 χλστ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: