Στο περίπτερο της Yugoimport SDPR στην έκθεση IDEX 2017 στο Αμπού Ντάμπι κυριάρχησε ο 400 χιλιοστών διορθωτικός πύραυλος Sumadija.

Ο πύραυλος με μήκος 8,25 μέτρων, έχει συνολικό βάρος εκτόξευσης 1502 κιλών, έναν κινητήρα στερεάς κατάστασης 889 κιλών, και μια 200 κιλων υψηλής εκρηξιμότητας/θραυσμάτων πολεμική κεφαλη εξοπλισμένη με πυροσωλήνα προσέγγισης/πρόσκρουσης. Οι ελάχιστες και μέγιστες αποστάσεις του είναι καταγεγραμμένες στα 70 και 280 χιλιόμετρα αντιστοίχως.


Ο Μαρκο Στογιανοβιτς της Yugoimport είπε στο Janes ότι η βιομηχανία χρησιμοποίησε την εμπειρία της στην κατασκευή των πυραύλων 122 χιλιοστών τύπου Grad για να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση της αγοράς για όπλα μεγάλου διαμετρήματος. Όπως και ο Grad, ο Sumadija χρησιμοποιεί πτερύγια σταθεροποίησης που αναδύονται μετά την έξοδο του από τον σωλήνα εκτόξευσης, αλλά διαθέτει επίσης αναδυόμενα πτερύγια καθοδήγησης στην μύτη του που του παρέχουν τη δυνατότητα να διορθώσει την πορεία του χρησιμοποιώντας σύστημα αδρανειακής πλοήγησης (INS).

Ο Στογιανκοβιτς είπε ότι προβλέπεται η χρήση ενός εκτοξευτή τεσσάρων ή έξι σωλήνων τοποθετημένου πάνω σε ένα 8Χ8 φορτηγό. “Η δοκιμαστική φάση θα αρχίσει σύντομα”, είπε.

©IHS Markit/Patrick Allen | Οπίσθια πλευρά του Sumadija.

©IHS Markit/Patrick Allen | Οπίσθια πλευρά του Sumadija.

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: