Το ρωσικό νέο στρατιωτικό μεταφορικό αεροπλάνο Il-112V θα γίνει ελαφρύτερο τουλάχιστον κατά δύο τόνους, δήλωσε πηγή από την ρωσική αμυντική βιομηχανία στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Το πρόγραμμα μείωσης βάρους υλοποιείται αυτήν την στιγμή. Είμαστε λίγο μπροστά σε σχέση με το πρόγραμμα. Το βάρος του πρώτου πρωτότυπου έχει μερικώς μειωθεί. Υποτίθεται πως θα είναι ελαφρύτερο κατά έναν τόνο. Το βάρος της τρίτης τροποποίησης θα μειωθεί τουλάχιστον κατά δύο τόνους”, εξήγησε η πηγή.

Σύμφωνα με αυτόν, κάποια τμήματα, μονάδες και εξαρτήματα θα πρέπει να αντικατασταθούν. “Η παραγωγή της νέας ράμπας και των θυρών της εισόδου φόρτωσης έχει ξεκινήσει”, δήλωσε.

Μερικά εξαρτήματα “χαμηλού βάρους”, δήλωσε η πηγή, θα τοποθετηθούν στο αεροσκάφος μετά τις δοκιμές τους. Το σχέδιο μείωσης βάρους προβλέπει επίσης την μείωση του φόρτου εργασίας της αεροναυτιλίας.

Το αεροπλάνο Il-112V ειναι το πρωτο στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, το οποίο η Ρωσία εξέλιξε εκ του μηδενός στην μετά-σοβιετική εποχή. Οι εργασίες ειναι σε εξέλιξη από το 2014. Το στροβιλοκινητήριο αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει στρατιώτες, στρατιωτικά υλικά και όπλα. Σύμφωνα με τα δηλωθέντα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του, θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 5 τόνους φορτία σε απόσταση 1200 χιλιομέτρων και να απογειωθεί και προσγειωθεί σε αυτοκινητόδρομους με μήκος 1500-1800 μέτρων. Σύμφωνα με το Σύμπλεγμα Αεροπορίας Ιλιούσιν OJSC, το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος απογείωσης (MTOW) ειναι 21 τόνοι. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της βιομηχανίας παραγωγής αεροπλάνων Βορονέζ (VASO) την 30η Μαρτίου αυτού του έτους. Ο Αλεξέι Ρογκόζιν, o γενικός διευθυντής της Ιλιούσιν εκείνη την στιγμή, δήλωσε στο TASS ότι υπήρξε ένα πρόβλημα που οφείλονταν στο μεγάλο βάρος του αεροπλάνου. Επεσήμανε οτι το πρόβλημα ήταν συνηθισμένο σε κάθε πιλοτική παραγωγή. Διαβεβαίωσε ότι τα πρωτότυπα αεροσκάφη της μαζικής παραγωγής θα ανταποκρίνονται πλήρως στις τακτικές και τεχνικές απαιτήσεις που καθορίστηκαν απο το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το AirRecognition.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: