Η Ινδία σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει τα Sukhoi-30MKI με σύγχρονες ικανότητες ραντάρ και όπλα αλλά επίσης θα ενισχύσει τα χαρακτηριστικά για την διαχείριση της αντιμετώπισης της απαξίωσης και τις πτυχές των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων”, δήλωσε την Παρασκευή ο Αρχηγός της ινδικής Αεροπορίας Ρακές Κουμάρ Μπαντουρια.

Ένας απόστρατος της Αεροπορίας και αμυντικός αναλυτής δήλωσε ότι το εκσυγχρονισμένο ραντάρ πιθανόν να είναι το NIIP N035 Irbis E (Λευκή Λεοπάρδαλη), ένα κατευθυνόμενο υβριδικό ραντάρ ESA των 20kW που είναι τοποθετημένο στο Su-35.

“Σε μέγιστη ισχύ εκπομπής, το ραντάρ μπορεί να εντοπίσει ένα F-35 σε απόσταση 58 χλμ (36 μίλια), σε λειτουργία παρακολούθησης, η απόσταση μειώνεται στα 29 χλμ”, δήλωσε ο Βιτζανερ Κ Θάκουρμ, απόστρατος πιλότος της Αεροπορίας και αμυντικός αναλυτής που παρακολουθεί στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Σχεδιασμένο από το Επιστημονικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Τιχομίροφ (NIIP) στην πόλη Ζουκόφσκι, στην Μόσχα, το Irbis-E είναι μια άμεση εξέλιξη της ρωσικής οικογενείας αεροπορικών ραντάρ παντός καιρού, πολλαπλών λειτουργιών BARS, άλλα σημαντικά ισχυρότερο.

Αναφέρθηκε ότι το ραντάρ είναι διαβαθμισμένο στην μέση ισχύ 5kW, με διαβάθμιση 2 kilowatts CW για τον φωτισμό. Η NIIP ισχυρίζεται διπλάσιο εύρος ζώνης και βελτιωμένη ευμεταβλητότητα συχνότητας σε σχέση με το BARS, και καλύτερη δυνατότητα ηλεκτρονικών αντιμέτρων.

Ωστόσο, ο Χάρς Βαρντχαν Θακούρ, ένας πιλότων πειραματικών δοκιμών δήλωσε: “Όταν ορίζονται οι αποστάσεις ανάκτησης και παρακολούθησης για το F-35, η χαμηλή ‘παρατηρησιμότητα’ ενδέχεται να μεγαλοποιηθεί. Πιστεύω το F-35 μπορεί να ανακτηθεί σε μεγαλύτερες αποστάσεις όπως ακριβώς κάνει και με το J-20”.

Αναμένεται ότι ο εκσυγχρονισμός των Su-30MKI δεν θα διαρκέσει πάρα πολύ καθώς η Ρωσία έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικές αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν τους κινητήρες και το ραντάρ πάνω στο Su-30M το οποίο είναι σε υπηρεσία με την ρωσική Αεροπορία.

Ο Βιτζανερ Κ Θάκουρμ δήλωσε οτι η Ρωσία ενσωμάτωσε το ραντάρ Irbis-E και τους κινητήρες AL-41F-C1 του Su-35 σε μια αεροπορική άτρακτο Su-30, η οποία αποτελεί την σύγκληση των δύο πλατφορμών που αναπτύχθηκαν ανεξάρτητα από το Su-27, αποβλέποντας στον μετριασμό των γενικών εξόδων της επιμελητείας και συντήρησης τους.

Το 2018, σύμφωνα με πληροφορίες ένα Sukhoi-Su30MKI κατάφερε να εντοπίσει το τελευταίο κινεζικό αεριωθούμενο μαχητικό Chengdu J-20, που υποτίθεται οτι είναι το καλύτερο μαχητικό στελθ που υπηρετεί στην κινεζική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Τα μαχητικά αεριωθούμενα J-20, όπως ισχυρίζεται η Κίνα, είναι κατασκευασμένα από υλικά απορρόφησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που υποτίθεται καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό του στις μεγάλες αποστάσεις.

Τέλη του προηγούμενου μήνα, ο Γερμανός κατασκευαστής ραντάρ Hensoldt ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να παρακολουθήσει δύο αμερικανικής κατασκευής F-35 μέσα από μια φάρμα αλόγων για σχεδόν 100 μίλια (περίπου 150 χλμ) κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής έκθεσης, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος C4ISRNet.

Το Sukhoi Su-30MKI είναι ένα ρωσικής σχεδίασης βαρύ, μεγάλης ακτίνας τετάρτης γενιάς αεροπορικής υπεροχής μαχητικό, κατασκευασμένο κατόπιν άδειας από την ινδική Hindustan Aeronautics Limited. Τα αεροπλάνα εντάχθηκαν στην ινδική Αεροπορία στις αρχές της δεκαετίας 2000, με την Ινδία να έχει κατασκευάσει περίπου 250 αεροπλάνα μέχρι το 2018 και να συνεχίζει την παραγωγή κι άλλων.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: