Το ινδικό υπουργείο άμυνας (ΥΠΑΜ) ανέβαλε την απόφαση για την κοινή επιχείρηση με την κοινοπραξία των τουρκικών ναυπηγείων ώστε να σχεδιαστούν και κατασκευαστούν εγχωρίως πέντε συνοδά στόλου (FSV) για το ινδικό Ναυτικό (IN).

Επίσημες πηγές δήλωσαν στο Jane’s υπό τους όρους της ανωνυμίας ότι η καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης FSV άξιας 160 δισεκατομμυρίων ρουπιών ($2,24 δισ.), η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να υπογραφτεί τον Ιούνιο μεταξύ της κρατικής ινδικής εταιρείας Hindustan Shipyard Limited (HSL) και της TAIS – του ομίλου των πέντε τουρκικών ναυπηγείων – προέκυψε ενόψει των στενών διασυνδέσεων της τελευταίας με το πακιστανικό Ναυτικό (PN).

Ινδοί αξιωματούχοι ασφάλειας εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με κάποιους συνεργάτες της TAIS που συμμετέχουν στα υπό εξέλιξη έργα ναυπήγησης πολεμικών πλοίων για το PN και δήλωσαν ότι το ζήτημα είναι “υπό συζήτηση” στο ΥΠΑΜ πριν αποφασιστεί οποιαδήποτε μελλοντική πορεία δράσης, σύμφωνα με τις πηγές.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αποδεσμεύτηκαν απο τον όμιλο TAIS, τα πλοία μπορεί να είναι παρόμοιας σχεδίασης με το συνοδό στόλου PNS Moawin του πακιστανικού Ναυτικού, το οποίο κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Καράτσι στο Πακιστάν υπό σχεδίαση που παρείχε η τουρκική STM. Μια σημαντική διάφορα ανάμεσα στα ινδικά και τα πακιστανικά πλοία είναι το μέγεθος καθώς το PNS Moawin εκτοπίζει 16400 τόνους σε σύγκριση με τους 45000 τόνους που θα εκτοπίζονται από τα ινδικά πλοία.

Rahul Bedi

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: