Η Ινδονησία επέλεξε το ναυτικό πυροβόλο BAE Systems 57 χλστ για τέσσερα πλοία της κλάσης KCR-60M. Τα όπλα θα τοποθετηθούν πάνω στα δυο υφιστάμενα πλοία και σε δύο που βρίσκονται υπό κατασκευή. Η Ινδονησία επέλεξε το ναυτικό πυροβόλο Bofors 57 Mk3 της BAE Systems για τα τέσσερα πλοία της κλάσης KCR-60M.

Η σύμβαση για τα οπλικά συστήματα υπογράφτηκε από την κρατική ναυπηγική βιομηχανία PT PAL, η οποία συμμετέχει και στην εγκατάσταση των όπλων.

Το Ναυτικό της Ινδονησίας (Εθνικός Στρατός Ινδονησίας – Ναυτικό – TNI-AL) λειτουργεί την κλάση τεσσάρων τορπιλακάτων (FAC). Το πέμπτο και το έκτο πλοίο της κλάσης είναι υπό κατασκευή στις εγκαταστάσεις της PT PAL στην Σουραμπάγια.

Επικαλούμενο πληροφορίες που απέκτησε από πηγή προσκείμενη στην PT PAL, το Jane’s μετέδωσε πρώτο τον Φεβρουαρίου του 2018 ότι η χώρα επέλεξε το σύστημα ναυτικού πυροβόλου Bofors 57 Mk3 για την κλάση KCR-60M.

Τότε το σχέδιο ήταν να εγκατασταθούν τα συστήματα πυροβόλων στην πρώτη τορπιλάκατο του προγράμματος, KRI Sampari (628), για λόγους αρχικής αξιολόγησης. Ωστόσο, τώρα, πληροφορίες από την PT PAL και την BAE Systems επιβεβαιώνουν ότι, αντιθέτως, τα όπλα θα εγκατασταθούν στο τρίτο της κλάσης, KRI Halasan (630), τέταρτο της κλάσης, Kerambit και τα πέμπτο και έκτο πλοία της κλάσης τα οποία δεν έχουν ακόμη βαφτιστεί.

Το Bofors 57 Mk3 μπορεί να βάλλει 120 βλήματα άμεσης χρήσης, με ρυθμό βολής 4 βλημάτων το λεπτό δευτερόλεπτο. Έχει μέγιστο βεληνεκές 17000 μέτρων και μπορεί να δεχθεί το πυρομαχικό Bofors 3P των 57 χλστ (προ-θραυσματογώνο, προγραμματιζόμενο, εγκαιροφλεγές) της BAE Systems το οποίο δίνει στο πυροβόλο τη δυνατότητα να προσβάλει αριθμό απειλών συμπεριλαμβανομένων επάκτιων στόχων, αεροσκαφών και αντιπλοϊκών πυραύλων. Η πρώτη μονάδα έχει προγραμματιστεί για παράδοση στην Ινδονησία εντός του 2020, ενώ η τελευταία μονάδα θα παραδοθεί το 2021.

Στα Halasan και Kerambit, η λύση της BAE Systems θα αντικαταστήσει τα παλιότερα πυροβόλα Bofors 40 χλστ που είναι τοποθετημένα στις κύριες θέσεις. Τα εν λόγω παλιά πυροβόλα προήλθαν από το παροπλισμένο αποβατικό πλοίο (LST), KRI Teluk Semangka, ως μια ενδιάμεση λύση για την παροχή ικανότητας ναυτικών πυροβόλων στα πλοία της κλάσης KCR-60M.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: