Η Τζακάρτα δεν παραιτήθηκε από την ιδέα της αγοράς ρωσικών μαχητικών αεριωθούμενων Su-35, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ινδονησίας στην Μόσχα, Μωχάμαντ Ουαχίντ Σουπριγάδι, στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Η σύμβαση έχει υπογραφεί και εξακολουθούμε να είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε την συνεργασία με την Ρωσία. Θέλουμε να αποκτήσουμε Sukhoi Su-35. Ολα θα εξαρτηθούν στις λεπτομέρειες”, δήλωσε. “Είμαστε μόνο μέρος της εμπορικής αλυσίδας, η οποία είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, με την εμπλοκή διάφορων τμημάτων και εταιρειών. Είναι μια νέα εμπειρία για εμάς”.

“Έχουμε ήδη αποκτήσει πολιτικά και στρατιωτικά ελικόπτερα από την Ρωσία. Τα μοντέλα Mi μας είναι γνωστά. Όσο για τα υποβρύχια, αυτό το ερώτημα χρειάζεται περαιτέρω λεπτομερή εξέταση. Ίσως να συζητηθεί σε διυπηρεσιακό επίπεδο”.

Νωρίτερα, ο Ινδονήσιος υπουργός άμυνας Ριαμιζάρντ Ριαχουντου δήλωσε στο TASS ότι η χώρα που δεν θα ακυρώσει την σύμβαση για την αγορά ρωσικών αεριωθούμενων παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά τις Ρωσίας. Η υπογραφή της σύμβασης της Τζακάρτα με την Ρωσία για την αγορά 11 Su-35 είχε ανακοινωθεί στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το AirRecognition.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: