Η Ινδονησία υπέγραψε σύμβαση αξίας $1 δισεκατομμυρίου με την νοτιοκορεατική ναυπηγική εταιρεία DSME για τρία επιπλέον πετρελαιο-ηλεκτρικά υποβρύχια. Η ινδονησιακή ναυπηγική PT PAL θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην κατασκευή αυτών των σκαφών.

Το υπουργείο άμυνας της Ινδονησίας υπέγραψε σύμβαση αξίας $1 δισεκατομμυρίου με την νοτιοκορεατική ναυπηγική εταιρεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) για τρία πετρελαιο-ηλεκτρικά υποβρύχια (SSK) Type 209/1400. Η σύμβαση υπογράφηκε την 12η Απριλίου στην Μπαντούνγκ, στην Δυτική Ιάβα.

Τα πλοία αυτά θα ειναι η συνέχεια των υποβρυχίων της χώρας, κλάσης Nagapasa, της σύμβασης η οποία επίσης ανατέθηκε στην DSME το 2011. Δυο υποβρύχια αυτής της προηγούμενης σύμβασης έχουν εισέλθει σε υπηρεσία με το Ναυτικό της Ινδονησίας (Tentara Nasional Indonesia – Angkatan Laut: TNI-AL), ενώ το τρίτο καθελκύστηκε στις εγκαταστάσεις της PT PAL στην Σουραμπάγια την 11η Απριλίου.

Πηγές προσκείμενες στη βιομηχανία, που ενημερώνουν το Jane’s από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για τα επόμενα SSK, έχουν επίσης επιβεβαιώσει οτι η PT PAL θα έχει μεγαλύτερους ρόλους στις εργασίες αυτής της νέας συμφωνίας με την DMSE στο πλαίσιο προγράμματος μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Για το πρώτο σκάφος στο πλαίσιο της νέας σύμβασης, το οποίο θα ειναι το τέταρτο της κλάσης, συνολικά, δυο από τις έξι ενότητες του SSK θα κατασκευαστούν απο την PT PAL στην Σουραμπάγια, ενώ η DSME θα κατασκευάσει τις υπόλοιπες τεσσερις στην Νότια Κορέα. Οι ινδονησιακής κατασκευής ενότητες θα μεταφερθούν στο Οκπο για συναρμολόγηση.

Για το δεύτερο υποβρύχιο, το οποίο συνολικά θα ειναι το πέμπτο της κλάσης, η PT PAL θα κατασκευάσει τέσσερις από τις έξι ενότητες στην Σουραμπάγια, με την DSME να κατασκευάζει τις υπόλοιπες δύο στο Οκπο. Όπως και με το πρωτο σκάφος, οι ενότητες που κατασκευάστηκαν στην Σουραμπάγια απο την PT PAL θα μεταφερθούν στην Νότια Κορέα για την τελική συναρμολόγηση.

Για το τρίτο πλοίο της σύμβασης, το οποίο θα ειναι το έκτο της κλάσης, αρχικά η PT PAL πρότεινε να κατασκευάσει ολόκληρο το υποβρύχιο.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: