Η ισραηλινή Αεροπορία παρέλαβε την νέα παρτίδα μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-53 του Σώματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι το ισραηλινό υπουργείο άμυνας αγόρασε πέντε παροπλισμένα ελικόπτερα βαρέων μεταφορών Sikorsky CH-53 από τις ΗΠΑ να τα χρησιμοποιήσει ως ανταλλακτικά με την μέθοδο του κανιβαλισμού για τα μεταφορικά ελικόπτερα Yasur της Αεροπορίας.

«Για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη δυσκολία στην εύρεση ανταλλακτικών για τον στόλο παλιών ελικοπτέρων των IDF, το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ, μαζί με την Αεροπορία, ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο την προμήθεια αμερικανικών ελικοπτέρων που θα χρησιμοποιηθούν ως πηγή ανταλλακτικών για τα υφιστάμενα συστήματα», ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας.

Τα πρώην αεροσκάφη του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ που επιλέχθηκαν από ειδικούς της ισραηλινής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν με φορτηγά από την τοποθεσία αποθήκευσης στην Αριζόνα στο Χιούστον στο Τέξας όπου φορτώθηκαν σε φορτηγό πλοίο.

Εκτός από τις αεροπορικές ατράκτους, το Ισραήλ παρέλαβε επίσης αριθμό κινητήρων, ουραίων τμημάτων, έλικες και άλλα τεμάχια που αποσύρθηκαν από την υπηρεσία για να υποστηρίξουν τον στόλο του.

Το Yasur είναι μια ειδική διαμόρφωση του CH-53 που αναπτύχθηκε για το Ισραήλ.

Ο στόλος μεταφορικών ελικοπτέρων Yasur του Ισραήλ αποκτήθηκε από τις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Παρότι τα αεροσκάφη έχουν εκσυγχρονιστεί κατά τις πέντε δεκαετίες που μεσολάβησαν, από τον Στρατό θεωρούνται ότι είναι έτοιμα για απόσυρση, για χάρη των νεότερων μοντέλων.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: