Το ισραηλινό ναυπηγείο Israel Shipyards παρέλαβε παραγγελίες για το νέο περιπολικό σκάφος του, το OPV 45, και βρίσκεται σε συνομιλίες για την πρώτη πώληση του πλοίου Sa’ar S-72, σύμφωνα με τον Νοάμ Λατσάβ, τον διευθύνοντα σύμβουλό του Israel Shipyards.

Το Sa’ar S-72 είναι μήκους 71,8 μέτρων, έχει αυτονομία 3200 ναυτικών μιλίων, εκτόπισμα 800 τόνων και ανωτάτη ταχύτητα 30 κόμβων. Οι συνομιλίες για την σύμβαση είναι υπό εξέλιξη με μία χώρα, και εν τω μεταξύ μία Sa’ar S-72 έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται, δήλωσε ο Λατσάβ.

Τον Σεπτέμβριο το Israel Shiphyards πούλησε δύο OPV 45, τα οποία είναι μήκους 45,7 μ., έχουν αυτονομία 3000 ναυτικών μιλίων, εκτοπίζουν 290 τόνους και μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα 24 κόμβων. Σύντομα, το ναυπηγείο θα αρχίσει την κατασκευή τους, πρόσθεσε. Το OPV 45 ωθείται από προπέλες σταθερού βήματος και τα συγκροτήματα ισχύος είναι ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Μπορεί να δεχθεί σταθεροποιημένα συστήματα ναυτικών πυροβόλων ως 30 χλστ στην κεντρική θέση, και πολυβόλα των 12,7 χλστ.

Εν τω μεταξύ, το ναυπηγεία κατασκευάζουν επιπλέον ταχέα περιπολικά Shaldag. Οι εκδόσεις Shaldag Mk II, III, IV και V – είναι κατανεμημένες βάση μεγέθους για να ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες των χρηστών τους. Το ισραηλινό Ναυτικό, για παράδειγμα, συνήθως ζητάει μικρά και γρήγορα πλοία που μπορούν να κυβερνηθούν από νέους ναύτες.

Ως στιγμής 33 Shaldag έχουν πωληθεί σε όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με ενημέρωση που παρουσιάστηκε από τον Λατσάβ, το Mk II, το οποίο χρησιμοποιείται σε Αφρική και Νότια Αμερική, είναι μήκους 25,3 μ., έχει αυτονομία 650 ναυτικών μιλίων, 45 κόμβους ανωτάτη ταχύτητα και εκτοπίζει περίπου 58 τόνους, το Mk III, το οποίο χρησιμοποιείται απο το ισραηλινό Ναυτικό, είναι μήκους 26,3 μ., έχει αυτονομία 700 ν. Μιλίων, 45 κόμβους ανωτάτη ταχύτητα και εκτοπίζει περίπου 72 τόνους. Το Mk IV, το οποίο χρησιμοποιείται από την ρουμανική Αστυνομία, είναι μήκους 26,3 μ., εχει αυτονομία 700 ν. μιλίων, 45 κόμβους ανωτάτη ταχύτητα και εκτοπίζει περίπου 72 τόνους και το Mk V, το οποίο χρησιμοποιείται στην Ανατολική Ευρώπη, είναι μήκους 32,6 μ., έχει αυτονομία 1000 ν. μιλίων και 40 κόμβους ανώτατη ταχύτητα, εκτοπίζει 95 τόνους.

 

Daniel Wasserbly

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: