Είσαι θαυμαστής του άρματος μάχης Tiger; Θέλεις να βρεθείς όσο πιο κοντά από ποτέ στο συγκεκριμένο όχημα και να κάνεις μια βόλτα με αυτό;

Ε, τότε αυτή η εμπειρία ειναι για εσένα.

Το πασίγνωστο μουσείο αρμάτων The Tank Museum στο Μπόβινγκτον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, καλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν στην ετήσια αλλαγή λαδιών κινητήρα του φημισμένου άρματος μάχης Tiger υπ’αριθμόν 131 του γερμανικού Στρατού εποχής Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Tiger Day 2019, το The Tank Museum διοργανώνει πρωτότυπες δράσεις για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Την Τρίτη 30 Απριλίου στην Tiger Day 2019 το άρμα Tiger 131 θα δεχθεί συντήρηση κάνοντας και αλλαγή λαδιών κινητήρα. Είναι το μοναδικό λειτουργικό Tiger I σε όλον το κόσμο.

Η εμπειρία αυτή αφορά αυτούς που “πιάνουν” τα χέρια τους και δεν τους ενοχλεί να λερωθούν! Θα παρασχεθούν μέσα προστασίας απο το μουσείο.

Το πρόγραμμα αρχίζει την 08:30 πμ και προβλέπει λήψη ροφήματος τσάι ή καφέ στο εστιατόριο του μουσείου για γνωριμία με το προσωπικό της ομάδας συντήρησης Tiger του μουσείου και ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα ασφάλειας. Θα ακολουθήσει προετοιμασία του οχήματος για την μετακίνηση του στην ομάδα συντήρησης όπου οι επισκέπτες θα ανεβούν στο άρμα για να κανουν βόλτα μαζί του. Στο συνεργείο θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης του κινητήρα και του οχήματος και θα γίνει ξενάγηση στο κέντρο συντήρησης.
Το γεύμα θα παρατεθεί την 12:00μμ στο εστιατόριο του μουσείου, μαζί την ομάδα Tiger. Μετά τη λήψη γεύματος, οι επισκέπτες, θα επιστρέψουν στο συνεργείο για να συνεχίσουν τις εργασίες συντήρησης του Tiger. Με το πέρας των εργασιών θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για ξενάγηση στο μουσείο.

Σχετικά με το Tiger 131

Το άρμα μάχης Tiger I υπ’ αριθμόν 131 ειναι το πρωτο Tiger που αιχμαλωτίστηκε άθικτο από βρετανικές ή αμερικανικές δυνάμεις όταν τέθηκε εκτός υπηρεσίας τον τελευταιο μήνα της εκστρατείας την Τυνησία. Μεταφέρθηκε στην Τυνησία κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ 22ας Μαρτίου και 16ης Απριλίου 1943 και ενεπλάκη στις επιχειρήσεις κατά του 48ου Βασιλικού Συντάγματος Τεθωρακισμένων (48 RTR) κοντα στη Μαγάζ αλ-Μπάμπ την 21η Απριλίου 1943. Προσβλήθηκε απο δυο Churchill αλλά μια βολή ενός εξάλιβρου σφήνωσε στο ασπίδιο του πυροβόλου, αν και δεν κατέστη δυνατή η διάτρηση της παχιάς θωράκισης του άρματος, μπλόκαρε τον πύργο και τραυμάτισε τον αρχηγό. Τα χτυπήματα ειναι ακόμα ορατά στο ασπίδιο, στην εμπρόσθια πλάκα της υπερκατασκευής και στον ανυψωμένο δακτύλιο της θυρίδας του αρχηγού. Το πλήρωμα εγκατέλειψε το άρμα και το οποίο περισυνελέγη την επόμενη ημέρα όπου επισκευάστηκε με τη χρήση εξαρτημάτων από άλλα οχήματα. Αργότερα το Tiger παρουσιάστηκε στην Τυνησία και επιθεωρήθηκε απο τον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ΄και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ. Τον Οκτώβριο 1943 μεταφέρθηκε στην Σχολή Αρματικής Τεχνολογίας για αξιολόγηση και τον Νοέμβριο 1944 παρουσιάστηκε στην παρέλαση των Έφιππων Φρουρών.

Αρέσει σε %d bloggers: