Η Γαλλία πιέζει για την πώληση δύο παράκτιων περιπολικών πλοίων (OPV) στην Κύπρο, σε μια σύμβαση που θα ανέρχεται στα €75 εκατομμύρια, της θυγατρικής των Piriou και Naval Group, Kership.

Η Κύπρος επιθυμεί να συνάψει συμφωνία με την Γαλλία ώστε το Μαρί να γίνει μια τακτική ναυτική βάση για τα γαλλικά πολεμικά πλοία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κύπρος σχεδιάζει να επεκτείνει την ναυτική βάση. Το γαλλικό Ναυτικό είναι έτοιμο να δεσμευτεί αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η Κύπρος θα αγοράσει γαλλικά περιπολικά πλοία. Η αποστολή του Kership OPV 50 είναι να εκτελεί αποστολές επιβολής νόμου και επιτήρηση των ακτών και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) χάρις στην μεγάλη ευελιξία και την ενισχυμένη αυτονομία του (5000 ναυτικά μίλια).

Η Γαλλία, η οποία επί του παρόντος θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει μια προσπάθεια σχετικά με την πρόταση της όσο αφορά τις πιστώσεις και τις εγγυήσεις, πρέπει να αποφασίσει γρήγορα. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός: Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ιταλία διερευνούν επίσης τις ευκαιρίες για να κερδίσουν την άμυνα της νήσου και τους φυσικούς πόρους της, συμπεριλαμβανομένων των πολλά υποσχόμενων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που τα διεκδικεί η Τουρκία.

Η Kership είναι μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε το 2013 από τις Piriou και Naval Group, τους δύο ειδικούς στην ναυτική μηχανολογία, την ναυπηγική, τα στρατιωτικά συστήματα και τις υπηρεσίες. Η συνεργασία αυτή βασίζεται στα συμπληρωματικά προσόντα και τις ειδικές γνώσεις των εταιρειών. Η Piriou, 50 χρόνια στην ναυπήγηση επιβατικών, και η Naval Group, ένας παγκόσμιος ηγέτης στις αμυντικές ναυτικές αγορές. Η Kership προσφέρει σειρά πλοίων από 95 μέτρα για επιβολή νόμου στην θάλασσα, τα πολεμικά ναυτικά, τις λιμενικές υπηρεσίες, τις τελωνειακές υπηρεσίες, τα επιστημονικά ινστιτούτα κ.α.

Κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά σχετικά με το OPV 50:

Μήκος: 58,20 μ

Πλάτος: 9,50 μ

Εκτόπισμα: 550 τόνοι

Ταχύτητα: 21 κόμβοι

Αυτονομία: 5000 ν.μ. με 12 κόμβους

Σκάφος/υπεκατασκευή: Ατσάλι/Αλουμίνιο

Ενδιαιτήσεις: 36 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 28 πλήρωμα και 8 προσωπικό αποστολών

Οπλισμός: 1 αυτόματο πυροβόλο 20 χλστ, 2 πολυβόλα 12,7 χλστ.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το navalrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: