Άρματα μάχης Μ1A2 Abrams του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση Agile Spirit 19 (AGS) που ενισχύει την αποτελεσματικότητα, διαλειτουργικότητα και ετοιμότητα των δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γεωργίας, των συμμάχων και εταίρων σε ένα αληθοφανές εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Η AGS διεξάγεται κάθε δεύτερο χρόνο και αποτελεί μέρος του προγράμματος κοινών ασκήσεων της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ. Ο σκοπός της άσκησης είναι η αύξηση της διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις των συμμετεχουσών χωρών και η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας για την ασφάλεια. Η AGS βρίσκεται στην όγδοη επανάληψη της. Περίπου 3300 στρατιώτες από 14 χώρες συμμάχους και εταίρους συμμετέχουν σε αυτήν την άσκηση συνεργασίας πεδίου για την ασφάλεια. Η Agile Spirit λαμβάνει χώρα σε τρεις εκπαιδευτικές τοποθεσίες της Γεωργίας -αεροπορική βάση Σενάκι και τα πεδία ασκήσεων Βαζιάνι και Ορφόλο.

Φωτογραφία: Sgt. Williams Quinteros

Κατά την διάρκεια της ενεργής φάσης της ασκήσεως, Στρατιώτες των ΗΠΑ με άρματα μάχης M1A2 Abrams εκτέλεσαν ασκήσεις μάχης για ένα μηχανοκίνητο συγκρότημα στο πεδίο ασκήσεων Ορφόλο.

Το M1A2 είναι μια περαιτέρω εξέλιξη του M1A1 με ανεξάρτητο θερμικό σκοπευτικό Αρχηγού, σταθμό οπλισμού, εξοπλισμό προσδιορισμού θέσης και πλήρη πακέτο χειριστηρίων και οθονών συνδεδεμένων με ψηφιακό αγωγό δεδομένων.

Το πλήρωμα άρματος M1A2 αποτελείται απο τέσσερα μέλη τα οποία βασίζονται τ’ ένα στ’ άλλο για την καταστροφή εχθρικών οχημάτων, εγκαταστάσεων και θέσεων

Φωτογραφία: Lance Cpl. Larisa Chavez

Φωτογραφία: Lance Cpl. Larisa Chavez

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: