Ένας καθηγητής Λυκείου τέθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας αφού είπε σε τάξη μαθητών του ότι θα «είναι ο καλύτερος σχολικός εκτελεστής» και περιέγραψε την υποθετική στρατηγική του.

Ο Κειθ Κουκ, καθηγητής Μαθηματικών στο Λύκειο Λέικλαντ από τα τέλη του 2014, είναι σε υποχρεωτική άδεια λόγω της «υπό εξέλιξη έρευνας» του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος τύπου Δημοσίων Σχολείων της Κομητείας Πόλκ.

Κατά τη διάρκεια προληπτικών μέτρων αποτροπής απειλής με τον αποκλεισμό (lockdown) του Λυκείου την 16η Αυγούστου, το CNN μετέδωσε ότι ο Κούκ, ένας πρώην Πεζοναύτης των ΗΠΑ, φέρεται να είπε στους μαθητές ενός σχολείου της Τάμπα στο Λέικλαντ ότι θα «είναι ο καλύτερος σχολικός εκτελεστής» με «αριθμό πτωμάτων 1000 ατόμων», σύμφωνα με την Εντολή Προστασίας Κινδύνου της Κομητείας Πόλκ.

Αν και ο Κουκ είπε στις αρχές ότι αστειεύονταν, δεκαέξι μαθητές μίλησαν στην αστυνομία σχετικά με τις ανησυχητικές δηλώσεις του. Αυτές περιελάμβαναν την περιγραφή του να τοποθετήσει αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές πριν «κάνει κάποιες βολές και θα περιμένει ώστε όλοι να κρυφτούν, τότε θα πατήσει ένα κουμπί και μπουμ -όλοι θα πεθάνουν», περιέγραψε ένας μαθητής.

Ένας άλλος μαθητής είπε ότι ο Κουκ τόνισε ότι «θα βάλει μια βόμβα στην γωνιά και μέσα της θα βάλει καρφιά για την διασπορά θραυσμάτων».

Ο Κουκ δεν έχει ποινικό μητρώο, αλλά «ίσως να είναι σοβαρά ψυχικά άρρωστος ή να έχει θέματα ψυχικής υγείας», σύμφωνα με μια προσωρινή κατ’ αντιμωλίαν στο πλαίσιο της Εντολής Προστασίας Κινδύνου.

Η αστυνομία δεν βρήκε όπλα στην οικία η του όχημα του, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου.

Η Σχολική Περιφέρεια της Κομητείας Πόλκ «συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομική έρευνα», δήλωσε η αρχιεπιθεωρητής Τζακλίν Μπιρντ, τονίζοντας επίσης την «ανεξάρτητη έρευνα της Περιφέρειας».

«Ολοι οι μαθητές και τα μέλη του προσωπικού είναι ασφαλή», διαβεβαίωσε, την Παρασκευή, τις οικογένειες, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (email) του σχολείου, επισημαίνοντας την «ανησυχητική» περιγραφή του Κουκ σχετικά με τις «υποθετικές ενέργειες βίας κατά του σχολείου».

Ο Κουκ, έγραφε το μήνυμα, δεν συνελήφθη αν και «ζητήθηκε και χορηγήθηκε Εντολή Προστασίας Κινδύνου».

«Γονείς και μαθητές πρέπει να είστε σίγουροι ότι λαμβάνουμε σοβαρά οποιαδήποτε απειλή εναντίον των μαθητών και του σχολείου μας», έγραφε το μήνυμα. «Η ασφάλεια των μαθητών είναι- και πάντα θα είναι- υπεράνω όλων εντός της σχολικής περιφέρειας μας».

«Δεν έχουμε κάποιο επιπλέον σχόλιο», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου στο The News, επικαλούμενη την «υπό εξέλιξη έρευνα».

Ο Κουκ έχει προγραμματιστεί να παραστεί σε ακρόαση την 30η Αυγούστου στο πλαίσιο του Νόμου Εντολή Προστασίας Κινδύνου.

Jami Ganz

Απόδοση/Μετάφραση απο το nydailynews.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: