Σύμφωνα με δημοσίευμα της νοτιοκορεατικής εφημερίδας Chosun Ilbo η Βόρεια Κορέα έχει κόψει θάμνους και χόρτα στο ίδιο σχήμα με τα στρατιωτικά συστήματα αεράμυνας και ραντάρ της Νοτίου Κορέας συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων F-15K μόλις λίγο πιο έξω απο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σοντόκ, και εκπαιδεύεται με τα εποχής Β’ ΠΠ διπλάνα Antonov An-2.

Tα σοβιετικής προέλευσης, παλιά αεροπλάνα έχουν τεθεί σε λειτουργία από την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (DPRK) για να προσομοιάσουν τον βομβαρδισμό των στρατιωτικών μέσων της Σεούλ λόγω των νεοαποκτηθέντων στρατιωτικών εφαρμογών αποφυγής της αεράμυνας, και επίσης για την ρίψη αλεξιπτωτιστών. Αρχικά, το μονοκινητήριο αεροπλάνο προορίζονταν για χρήση σε δασικές και αγροτικές περιοχές, όπως ανέφερε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην εφημερίδα Chosun Ilbo που έχει έδρα στην Σεούλ.

“Το An-2 μπορεί να μεταφέρει πυραύλους αέρος επιφανείας ή βόμβες για την διενέργεια αποστολών βομβαρδισμού. Θα είναι πολύ επικίνδυνο αν αποφύγει τον εντοπισμό από τα ραντάρ και ρίξει βόμβες στις βάσεις μας καθώς θα αποστέλλει στο έδαφος δωδεκάδες αλεξιπτωτιστές κομάντος”, δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματικός πληροφοριών της Νοτίου Κορέας.

Το 2017, όταν ξέσπασαν οι εντάσεις ανάμεσα σε Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ, αεροπλάνα An-2 του Λαοκρατικού Κορεατικού Στρατού πετάξαν κατά τη διάρκεια ασκήσεων της Βορείου Κορέας κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη (DMZ). Το ελικοφόρο διπλάνο μπορεί να συνεχίσει την πτήση με ταχύτητα 25 μιλίων ανά ώρα. Το “αργό” αεροπλάνο έχει μικρή ισοδύναμη επιφάνεια ραντάρ (RCS). Ωστόσο, τα σύγχρονα ραντάρ Ντόπλερ με παλμούς φίλτραραν τα An-2, τα οποία θεωρούνταν συντρίμμια ή θόρυβος σήματος. Η καταστρεπτικότητα αυτών των αεροπλάνων έγκειται στην δυσκολία εντοπισμού τους και όχι στο πρόβλημα με την στόχευση τους από τα αντιαεροπορικά όπλα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Αρέσει σε %d bloggers: