Το εργοστάσιο όπλων Τούλα τμήμα της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec πρόκειται να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του νέου αντιαρματικού πυραύλου 9M133F-1 με θερμοβαρική υψηλής εκρηκτικότητας πολεμική κεφαλή σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, από την εταιρεία.

Η πρώτη παρτίδα πυρομαχικών κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 63 Арсенал (63 Arsenal) στο Λίπεκ διέρχεται δοκιμές πιστοποίησης, όπως αναφέρει η έκθεση.

“Το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρεία 63 Arsenal (οι εγκαταστάσεις  στο Λιπέκ που εμπλέκονται σε δραστηριότητες στρατιωτικής ασφάλειας σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος επιτήρησης εταιρειών SPARK) οργάνωσε την διαδικασία συναρμολόγησης και γέμισης του 9M133F-1 (του πυραύλου με την θερμομετρική πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας)”, σύμφωνα με την έκθεση.

“Η εταιρεία κατασκεύασε την πρώτη παρτίδα πυρομαχικών για ελέγχους πιστοποίησης και άρχισε να τους πραγματοποιεί. Η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις δοκιμές και να μεταβεί στην μαζική παραγωγή των 9M133F-1 κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019”, έγραφε η έκθεση.

Οι πύραυλοι 9M133F-1 εξαπολύονται από τα ρωσικά αντιαρματικά συστήματα Kornet. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε τον Ιανουάριο 2019 ότι ακόμα ένα όχημα οπλισμένο με το σύστημα αντιαρματικού πυραύλου διεξήγαγε κρατικές δοκιμές για τις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις. Το αυτοκινούμενο σύστημα αντιαρματικού πυραύλου είναι το Kornet-D1 και ενσωματώθηκε πάνω στο σκάφος του αερομεταφερόμενου οχήματος μάχης BMD-4D.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: