Ανάμεσα στις πλατφόρμες που κατασκευάζει η KMW είναι και το άρμα μάχης Leopard 2. (Staff Sgt. Joel Salgado/US Army Europe.)

Ανάμεσα στις πλατφόρμες που κατασκευάζει η KMW είναι και το άρμα μάχης Leopard 2. (Staff Sgt. Joel Salgado/US Army Europe.)

Η Γαλλική κορυφαία βιομηχανία χερσαίων όπλων Nexter και η Γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (KMW) θα υπογράψουν την Τετάρτη συμφωνία για τον σχηματισμό σύμπραξης με 50:50 ποσοστό συμμετοχής, δήλωσε το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

«Η Nexter Systems και η KMW θα σχηματίσουν μια κοινοπραξία που θα γίνει ο ηγέτης χερσαίων όπλων στην Ευρώπη,» είπε τη Δευτέρα το υπουργείο σε πρόσκληση τύπου για την υπογραφή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Άμυνας.
Στην τελετή θα παρευρεθούν ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και ο Γερμανός υφυπουργός Άμυνας Μάρκους Γκρούμπελ.

Ο πρόεδρος της Nexter Φίλιπ Μπουρτιν και ο πρόεδρος της KMW Φράνκ Χαουν ανακοίνωσαν πριν από ένα χρόνο το σχέδιο τους για την δημιουργίας μιας 50:50 κοινής εταιρείας συμμετοχών που θα ονομάζεται «KMW και Nexter μαζί», ή KANT. Η εταιρεία θα έχει έδρα το Άμστερνταμ.

Η κοινή εταιρεία θα έχει συνολικές ετήσιες πωλήσεις ύψους περίπου 2 δις ευρώ (€) περίπου 2.200.000.000 δολάρια ΗΠΑ.

Επι του παρόντος ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση της κρατικής Nexter συζητείται στο Συνταγματικό Συμβούλιο, καθώς τα άνω και κάτω κοινοβούλια έχουν υιοθετήσει το νόμο. Η ιδιωτικοποίηση της Nexter είναι μέρος του νόμου Μακρον, ενός πακέτου που προβλέπει την απελευθέρωση της εγχώριας οικονομίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν, ένας πρώην τραπεζίτης, είναι ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας. Η οικογένεια Μποντι ελέγχει την KMW.

Απόδοση απο το defensenews.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: