Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Northrop Grumman ανέλαβε από την Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) τροποποίηση σύμβασης αξίας $1 δισ. για την εξέλιξη και παραγωγή έως και 372 ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) για τα αεροσκάφη F-16.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προμήθεια ραντάρ πολλαπλών αποστολών που θα ενσωματώνονται στους υφιστάμενους περιορισμούς κατασκευής, ισχύος και ψύξης του F-16 χωρίς την τροποποίηση του αεροσκάφους. Οι δυνατότητες αυτού του εξελιγμένου AESA προέρχονται από την οικογένεια των άκρως επιτυχημένων ραντάρ AESA της Northrop Grumman για τα μαχητικά 5ης γενιάς, APG-77 για τα F-22 και APG-81 για τα F-35.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Λίθικουμ Χάιτς, στο Μέριλαντ και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μαίο 2027. H συνολική ονομαστική αξία της σύμβασης είναι $291,167,746.

Αρχικά, το 2017, ο αμυντικός γίγαντας είχε επιλεχθεί από την Αεροπορία των ΗΠΑ για την αναβάθμιση ραντάρ των F-16, με το Πεντάγωνο να πληρώνει $243.8 εκατ. για 72 ραντάρ, ανταλλακτικά και υπηρεσίες υποστήριξης.

Το ραντάρ AESA της Northrop Grumman, γνωστό ως το AN/APG-83 Κλιμακούμενο Ραντάρ Ευέλικτης Δέσμης (Scalable Agile Beam Radar – SABR), μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε διάφορα μαχητικά αεροσκάφη, και οι δυνατότητες του λέγεται ότι προέρχονται από τους τα ραντάρ AESA 5ης γενιάς της εταιρείας για τα F-22 και F-35.

Επι του παρόντος είναι υπό εξέλιξη η παραγωγή για τα παγκόσμια προγράμματα αναβάθμισης και παραγωγής νέων αεροσκαφών F-16, όπως επίσης για την Αεροπορία Εθνοφρουράς των ΗΠΑ. Η Nortrop Grumman έχει επίσης εγκαταστήσει με επιτυχία το APG-83 SABR παραγωγής σε ένα F/A-18C Hornet του Σώματος Πεζοναυτών στον αεροπορικό σταθμό Μίραμαρ στην Καλιφόρνια.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: