Το Πεντάγωνο αναβάλει την απόφαση για την εκκίνηση της μαζικής παραγωγής του F-35 για περισσότερο από ένα έτος λόγω θεμάτων που σχετίζονται με την διαδικασία του Joint Simulation Environment. Οι εγκαταστάσεις είναι αναγκαίες για την εκτέλεση των απειλών υψηλών προδιαγραφών που δεν μπορούν να προσομοιωθούν στο αεροπορικό πεδίο ασκήσεων.

Το Πεντάγωνο αναβάλει την απόφαση για την παραγωγή πλήρους ρυθμού (FRP) του διακλαδικού μαχητικού κρούσης (JSF) Lockheed Martin F-35 Lightning II λόγω της έλλειψης προόδου στο Joint Simulation Environment (JSE) το οποίο θα ελέγξει το αεροσκάφος κατά των υψηλής πιστότητας στόχων που δεν μπορούν να προσομοιωθούν στο πεδίο ασκήσεων.

Η Έλεν Λόρντ, υφυπουργός άμυνας για τις προμήθειες (A&S), δήλωσε την 18η Οκτωβρίου στους δημοσιογράφους οτι αυτή η ανακοίνωση σημαίνει οτι η απόφαση FRP δεν θα ληφθεί τον Δεκέμβριο, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, άλλα αντιθέτως, ενδεχομένως τον Δεκέμβριο 2020 ή Ιανουάριο 2021.

Ο Ντάν Γκραζιερ, αμυντικός συνεργάτης στην ελεγκτική επιτροπή Project on Government Oversight (POGO) στην Ουάσιγκτον, δήλωσε την 18η Οκτωβρίου στο Jane’s ότι οι περιορισμοί του πεδίου ασκήσεων εμπόδισαν το F-35 να ελεγχθεί εναντίον των απειλών πολύ υψηλών προδιαγραφών όπως τα υπέρ-πυκνά, εξαιρετικά ενοποιημένα δίκτυα αεράμυνας. Θεωρητικά, είπε, το Πεντάγωνο πρέπει να μπορεί να προσομοιώσει αυτές τις αποστολές στον εξομοιωτή. Ο Γκράζιερ δήλωσε οτι το Πεντάγωνο πρέπει να έχει το JSE που θα λειτουργεί κανονικά για να ολοκληρώσει την αρχική επιχειρησιακή δοκιμή και αξιολόγηση (IOT&E) η οποία απαιτείται για την ορθή ενημέρωση της απόφασης FRP.

Θα υπάρξουν τουλάχιστον τρεις εγκαταστάσεις JSE. Ο Γκράζιερ είπε το Ναυτικό των ΗΠΑ (USN) αναπτύσσει, για τουλάχιστον τρία χρόνια, μια εγκατάσταση στον σταθμό ναυτικής αεροπορίας στο Πατουξεντ Ριβερ, στο Μέριλαντ. Η Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) σχεδιάζει επίσης ένα ζευγάρι μετά τα δικά της JSE με τα εγκαίνια και των δύο εγκαταστάσεων να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο 2020. Η πρώτη είναι μια εγκατάσταση 21,988 m2 που σχεδιάζεται για την αεροπορική βάση Έντουαρντς στην Καλιφόρνια καθώς η άλλη εγκατάσταση των 15,535 m2 θα βρίσκεται στην αεροπορική βάση Νελις στην Νεβάδα.

Pat Host

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: