Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην ναυτική βάση της Χάιφα έδειξαν οτι πυραυλάκατος Sa’ar 4.5 του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού είχε εξοπλιστεί με εκτοξευτή “περιφερόμενων” πυρομαχικών (ντρόουν καμικάζι).

Οι φωτογραφίες που λήφθηκαν την 14η Φεβρουαρίου 2019, δείχνουν έναν εκτοξευή IAI Green Dragon τοποθετημένο στην πυραυλάκατο κλάσης Herz INS Nirit.

Σύμφωνα με την IAI, το Green Dragon ειναι ένα τακτικό, χαμηλού κόστους “περιφερόμενο” πυρομαχικό σχεδιασμένο για να παρέχει στις μικρές χερσαίες μονάδες και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων σημαντική επίγνωση τακτικής κατάστασης και ισχύ πυρός σε ένα συμπαγές σύστημα. Αποθηκεύεται, μεταφέρεται και εκτοξεύεται μέσα απο ένα σφραγισμένο κάνιστρο, μέχρι 12-16 μονάδες Green Dragon μπορουν να μεταφερθούν σε ενα μικρό όχημα και να εκτοξευτούν κατά απαίτηση. Το Green Dragon εχει εύκολη χρήση και ελέγχεται από έναν ηλεκτρονικό πίνακα ελέγχου μεγέθους τάμπλετ με μια τακτική ζεύξη δεδομένων μικρής ισχύος με το “περιφερόμενο” πυρομαχικό.

Σε αυτήν την φωτογραφία φαίνεται οτι η πυραυλάκατος Sa’ar 4.5 του ισραηλινού ΠΝ έχει εξοπλιστεί με εκτοξευτή “περιφερόμενων” πυρομαχικών Green Dragon (ντρόουν καμικάζι).

Το Green Dragon, που ειναι εξοπλισμένο με υψηλής ποιότητας σύστημα ηλεκτροοπτικής καθοδήγησης ημέρας/νύχτας, μπορεί να περισυλλέξει οπτικές πληροφορίες των γύρω περιοχών σε απόσταση 50 χιλιομέτρων. Το Green Dragon ωθείται από εναν αθόρυβο ηλεκτρικό κινητήρα με χρόνο “περιφερόμενης” πτήσης δυο ωρών. Το “περιφερόμενο” πυρομαχικό μπορεί να εντοπίσει, στοχεύσει και εφορμήσει σε στόχους καθορισμένους απο τον χειριστή με πολεμική κεφαλή περίπου 3 κιλών και εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια [καλύτερη από την πιθανότητα κυκλικού σφάλματος (CEP) 1 μέτρου].

Απόδοση/Μετάφραση απο το navalnews.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: