Ο αμυντικός εργολάβος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) Raytheon ανακοίνωσε ότι εισήλθε στην τελική φάση της εξέλιξη του Εργαλείου Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ηλεκτρονικού Πολέμου (EWPMT) του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, η Raytheon ξεκίνησε την εξέλιξη της ικανότητας αποδοχής 4 (Capability Drop 4 – CD4) του EWPMT στο πλαίσιο σύμβασης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για τον Στρατό των ΗΠΑ για τους επόμενους 24 μήνες.

Το EWPMT είναι η λύση διαχείρισης ηλεκτρομαγνητικού πολέμου, ένα εργαλείο -πρώτο στο είδος του- που σχεδιάζει, διαχειρίζεται και ελέγχει τους αισθητήρες και τα συστήματα στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το τι συμβαίνει σε ένα κορεσμένο περιβάλλον ραδιοσυχνοτήτων.

Παρεχόμενη σε αυτό που ο Στρατός των ΗΠΑ αποκαλεί Capability Drop 4, η CD4 αποτελεί το τελικό στάδιο της πλήρως επιχειρησιακής ικανότητας, ή αλλιώς Increment 1.

«Το EWPMT δίνει στον Στρατό την ελευθερία να προσθέσει νέες ικανότητες και αλγόριθμους ώστε να μπορεί να διαχειριστεί το ολοένα και πιο περίπλοκο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα», δήλωσε ο Νιράζ Σριβαστάβα, διευθυντή γραμμής παραγωγής των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου της Raytheon. «Και επειδή χρησιμοποιεί ανοιχτή αρχιτεκτονική, το εργαλείο μπορεί να διαμοιραστεί με άλλες στρατιωτικές υπηρεσίες».

Η ανοιχτή αρχιτεκτονική επιτρέπει επίσης στο εργαλείο να εκτελέσει δράσεις κυνερνοάμυνας στις πολυχωρικές επιχειρήσεις.

Η Raytheon παρέδωσε τις CD1 και CD2 και αυτήν την στιγμή εργάζεται πάνω στην CD3, η οποία ασχολείται με την χρήση του εργαλείου εναντίον απειλών σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον. Η CD3 περιλαμβάνει επίσης όλες τις λειτουργίες του Raven Claw της Raytheon, της φορητής έκδοσης του EWPMT που βοηθάει τους χειριστές να ελέγξουν τις ραδιοσυχνότητες στο πεδίο χωρίς κεντρικό υπολογιστή εξυπηρέτησης (host server) ή αξιόπιστης σύνδεσης με τα εξωτερικά δεδομένα. Στο πλαίσιο της σύμβασης CD4, η Raytheon θα συνεχίσει να εξελίσσει το λογισμικό και την διεπαφή χρήστη για ένα πιο δικτυωμένο και φορητό σύστημα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το bloomberg.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: