Η εταιρεία Raytheon αναπτύσσει έναν νέο αεροπορικό όπλο μεσαίου βεληνεκούς που ονομάζεται πύραυλος Peregrine ο οποίος διαθέτει το μισό μέγεθος και κόστος από τους σημερινούς πυραύλους αέρος-αέρος, όμως παρέχει μεγαλύτερο βεληνεκές και αποτελέσματα.

Ο πύραυλος Peregrine είναι ένα μικρό, γρήγορο, ελαφρύ αέρος-αέρος όπλο για χρήση εναντίον των ντρόουνς, των επανδρωμένων αεροπλάνων και των πυραύλων κρουζ.

Ο νέος, μικρότερος πυραύλους Peregrine που αναπτύχθηκε για να ενισχύσει τις ικανότητες των σημερινών μαχητικών αεροπλάνων είναι ταχύτερος και πιο ευέλικτος από τους παλιούς πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς και διπλασιάζει το φορτίο πυρομαχικών σε εύρος πλατφορμών. Το εξελιγμένο, μικροσκοπικό σύστημα καθοδήγησης μπορεί να εντοπίσει και παρακολουθήσει στόχους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε οποιαδήποτε καιρική κατάσταση.

“Ο Peregrine θα επιτρέψει τους πιλότους μαχητικών των ΗΠΑ και των συμμαχικών χωρών να μεταφέρουν περισσότερους πυραύλους στην μάχη ώστε να διατηρήσουν την αεροπορική κυριαρχία”, δήλωσε ο Δρ Τόμας Μπάσινγκ, αντιπρόεδρος Εξελιγμένων Πυραυλικών Συστημάτων Raytheon. “Με τα εξελιγμένα συστήματα αισθητήρων, καθοδήγησης και προώθησης συσκευασμένα σε ένα πολύ μικρότερο αεροπορικό πλαίσιο, αυτό το νέο όπλο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην εξέλιξη των πυραύλων αέρος-αέρος”.

Ο πύραυλος Peregrine επωφελείται από στρατιωτικά εξαρτήματα του ελεύθερου εμπορίου (COTS), τις προσθετικές μεθόδους παραγωγής και τα άμεσα διαθέσιμα υλικά για να προσφέρει μια προσιτή λύση  στην αντιμετώπιση των σημερινών και αναδυόμενων αεροπορικών απειλών.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: