Η εταιρεία αεροσκαφών Sukhoi (μέλος της ρωσικής εταιρείας United Aircraft Corporation) ξεκίνησε την εκτέλεση της σύμβασης για την παράδοση των μαχητικών αεριωθούμενων πέμπτης γενιάς Su-57 στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ την Δευτέρα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Η κρατική σύμβαση υπογράφτηκε στην διεθνή έκθεση οπλισμών Army 2019 μεταξύ του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας και την εταιρεία Sukhoi για την παράδοση της πρώτης παρτίδας μαχητικών αεριωθούμενων πέμπτης γενιάς Su-57. Η Sukhoi αρχίσει να εκπληρώνει τις συμβατικές υποχρεώσεις της”, ανέφερε το γραφείο του υψηλόβαθμου αξιωματούχου.

Η κρατική σύμβαση προβλέπει την παραλαβή 76 μαχητικών αεριωθούμενων Su-57 απο τις ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.

Ως αποτέλεσμα της εκτέλεσης της σύμβασης, το ρωσικό υπουργείο άμυνας θα παραλάβει “το πιο εξελιγμένο πέμπτης γενιάς μαχητικό αεριωθούμενο πολλαπλών ρόλων, το οποίο θα ενισχύσει τις επιχειρησιακές ικανότητες των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της χώρας”, έγραφε η ανακοίνωση.

Το γραφείο του υψηλόβαθμου αξιωματούχου επιβεβαίωσε επίσης το προγενέστερο ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα παράδοσης του πρώτου αεροπλάνου Su-57 στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις. “Το πρώτο αεροπλάνο θα παραδοθεί στον πελάτη πριν το τέλος του 2019”.

Το Su-57 είναι ένα πέμπτης γενιάς μαχητικό πολλαπλών ρόλων σχεδιασμένο για να καταστρέφει όλους τους τύπους αεροπορικών στόχων σε μεγάλες και μικρές αποστάσεις και να προσβάλει εχθρικούς επίγειους και ναυτικούς στόχους, υπερκεράζοντας τις αντιαεροπορικές ικανότητες του.

ΤοSu-57 βρέθηκε για πρώτη φορά στον ουρανό την 29η Ιανουαρίου 2010. Σε σχέση με τους προκατόχους του, το Su-57 συνδυάζει τις λειτουργίες ενός επιθετικού αεροπλάνου και ενός μαχητικού αεριωθούμενου καθώς η χρήση συνθετικών υλικών και καινοτόμων τεχνολογιών όπως επίσης και η αεροδυναμική διαμόρφωση του μαχητικού εξασφαλίζουν το χαμηλό επίπεδο της υπογραφής στα ραντάρ και τις υπέρυθρες δέσμες.

Ο οπλισμός του αεροπλάνου θα περιλαμβάνει, προπαντός, υπερηχητικούς πυραύλους. Το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεριωθούμενο δοκιμάστηκε επιτυχώς στις πολεμικές συνθήκες της Συρίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το tass.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: