Η Ρωσία εξετάζει την δημιουργία και ανάπτυξη νέων σιδηροδρομικών ταγμάτων έκτακτης ανάγκης σε κάθε στρατιωτική περιφέρεια. Δύο έχουν ήδη ιδρυθεί στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης την 19η Αυγούστου.

Μολονότι η αποστολή τους στις επικεφαλίδες αναφέρθηκε ως πολιτική προστασία, οι προτεινόμενες νέες μονάδες ουσιαστικά έχουν διττό ρόλο.

Μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία το 2014 επανεξετάστηκαν οι στρατιωτικές σιδηροδρομικές ικανότητες όταν χρειάστηκε να τοποθετηθούν νέες εκτεταμένες γραμμές. Πρόσφατα τα σιδηροδρομικά στρατεύματα έχουν επίσης αποδειχθεί χρήσιμα κατά την αρωγή των πληγέντων απο τις πλημμύρες στις περιφέρειες Αμουρ και Ιρκουτσκ και στην αποκατάσταση μετά τις τεράστιες εκρήξεις στις αποθήκες όπλων Ατσίνσκ στην Σιβηρία.

Επισκεύασαν γέφυρες που καταστράφηκαν στην σύγκρουση στον Βόρειο Καυκάσου και τοποθέτησαν σιδηρόδρομους στην Αμπχαζία πριν τον πόλεμο με την Γεωργία το 2008.

Bruce Jones

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: