Η ινδορωσική κοινοπραξία με την επωνυμία «Ινδορωσική Ανώνυμη Εταιρεία Τυφεκίων» (IRRPL) που εδρεύει στην Αμεθι στην πολιτεία Ούταρ στην Ινδία θα παραγει 670000 τυφέκια εφόδου Καλάσνικοφ AK-203 για τον ινδικό Στρατό όπως μεταδίδει η ινδική εφημερίδα Economics Times.

«Σύντομα το εργοστάσιο τυφεκίων στην Αμεθι θα τεθεί σε λειτουργία με την κοινοπραξία IRRPL ώστε να κατασκευάσει τα τυφέκια εφόδου Καλάσνικοφ AK-203. Συνολικά θα κατασκευαστούν 670000 Καλάσνικοφ με τον Στρατό να εχει καθορίσει τα τεχνικά θέματα και η εμπορική συμφωνία να εχει οριστικοποιηθεί», μεταδίδει η εφημερίδα. Η κοινοπραξία IRRPL ιδρύθηκε την 3η Μαρτίου 2019 απο τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Ναρέντα Μόντι.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης, η αρχική παραγγελία που προορίζεται για τον ινδικό Στρατό μπορεί να επεκταθεί στα 750000 φορητά όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ινδία θα παραλάβει ολόκληρη την τεχνογνωσία παραγωγής του AK-203. «Για την επίτευξη της μεταφοράς τεχνογνωσίας, που προβλέπεται μετά τα 100000 πρώτα τυφέκια, όλα τα εξαρτήματα του οπλικού συστήματος θα παράγονται στην Ινδία», γράφει η Economic Times και προσθέτει η τιμή ενός τυφεκίου AK-203 θα κυμαίνεται περίπου στα $1000.

Σύμφωνα με τον όμιλο Καλάσνικοφ (θυγατρική της ρωσικής επιχείρησης Rostec), το AK-203 ζυγίζει 4,1 κιλά, εχει βεληνεκές 800 μέτρων και η τροφοδοσία του με φυσίγγια γίνεται από έναν γεμιστήρα 30 φυσιγγίων 7,62Χ39 χλστ, επίσης, το όπλο είναι εφοδιασμένο με σύγχρονα σημεία σύνδεσης για σκοπευτικά συστήματα και λοιπά εξαρτήματα.

 

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: