Η ανάπτυξη του δορυφορικού συστήματος νέας γενιάς Gonets θα ξεκινήσει σε πέντε χρόνια, δήλωσε ο Ολεγκ Χίματσκα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας Gonets (ο ενιαίος φορέας συστημάτων επικοινωνίας, μετάδοσης και αναμετάδοσης της Roscosmos).

“Είναι προγραμματισμένη για το 2024”, δήλωσε ο Χίματσκα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την χρονική στιγμή έναρξης των δοκιμαστικών πτήσεων του συστήματος.

Ο αστερισμός θα περιλαμβάνει 28 δορυφόρους, διευθετημένους σε τέσσερις ομάδες, καθεμιά από αυτές θα περιλαμβάνει εφτά δορυφόρους. Οι δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά σε ύψος 1500 χιλιομέτρων (932 μίλια).

Αυτήν την στιγμή υπάρχει σε τροχιά αστερισμός 12 δορυφόρων Gonets.

Ο επόμενης γενιάς αστερισμός δορυφόρων Gonets της Ρωσίας θα παρέχει στους χρήστες υπηρεσίες τηλεφωνικής επικοινωνίας, δήλωσε ο Ολεγκ Χίματσκα.

“Εντός του πλαισίου του συστήματος επόμενης γενιάς Gonets, σχεδιάζουμε επίσης να παρέχουμε υπηρεσίες τηλεφωνικών επικοινωνιών στην ρωσική επικράτεια. Πιστεύουμε οτι η επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι πολύ σημαντική και επίκαιρη, συνεκτιμώντας οτι οι ξένες εταιρείες, όπως οι Iridium, Globalstar, Inmarsat και Thuraya, δραστηριοποιούνται στην ρωσική αγορά των δορυφορικών τηλεφωνικών επικοινωνιών”, δήλωσε ο Χίματσκα.

Αυτήν την στιγμή, οι εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεφωνικών επικοινωνιών χρησιμοποιούν ξένους αστερισμούς δορυφόρων. Ακόμα και το ρωσικό υπουργείο άμυνας χρησιμοποιεί υπηρεσίες που παρέχονται από την αμερικανική εταιρεία Iridium.

Ο πρόεδρος της Roscosmos Ντμίτρι Ρογκοζίν είχε δήλωσε ότι το νέο δορυφορικό σύστημα θα παρέχει και υπηρεσίες διαδικτύου των πραγμάτων (IoT).

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: